pátek 26. září 2014

Správce dinosauřího parku - Mesembriornis na útěku, pytláci zadrženi a návrat mořského netvora

Další pátek, další Správce dinosauřího parku! Napětí se stupňuje a náš park i jeho pracovníky čekají horké chvilky!!!

Mesembriornis na útěku, pytláci zadrženi a návrat mořského netvora

Uplynulý týden bych mohl zase přirovnat k ostnatému drátu. Událostí bylo tolik, že ani já sám nejsem schopen vypsat zde všechny. Ty hlavní jsou ale jasné. Abych začal popořadě, budu se muset vrátit v čase do soboty, kdy nám k večeru utekl Mesembriornis, jehož Oliver nedávno přivezl z Isle of Die poté, co byl dravý děsopták uvězněn v jakési síti, s čímž souvisí další mnou popisovaná událost. Mesembriornis prostě podstrčil hlavu pod plot a velkou hlavou vyrazil tři kůly. Pak mu už nezbývalo nic jiného na práci, než odejít pryč. Celé to bylo jako chytat splašené pštrosy, akorát jen v masožravé formě. Mesembriornis zamířil na jihovýchod našeho ostrova, kde jsme však na něj nalíčili past-velký špalík hovězího masa. Mesembriornisovi se to zpočátku, zdá se, zamlouvalo. Pak ale do masa jednou klovnul, odnesl si veliký kus a zase byl na úprku. To jsme ho museli zasáhnout uspávací šipkou, načež se zklidnil natolik, že již bylo možné převézt ho do provizorního výběhu. Tam bude ale muset zůstat po velice dlouhou dobu. Problémem jsou totiž opět naše finance. Park stále připravujeme pro návštěvníky. Zbylé peníze proto investujeme právě do tohoto, ale na nakupování zvířecích potřeb včetně kovových plotů momentálně peníze nejsou. Takže ať se to děsoptákovi líbí, nebo ne, bude muset zůstat v "novém domově" po delší čas. Další velkou zprávou je odchyt tří podivínských mužů, kteří se toulali po Isle of Die... Nezní to záhadně? Popravdě, měli mnohé společného s tou padlou helikoptérou a se špiónem Thomasem, jehož jsme zadrželi minulý týden. Na pobřeží líčili pasti a sbírali plesiosauří vajíčka, která zřejmě později chtěli prodávat nějakým ilegálním společnostem. Všichni tři byli posláni do USA, kde se v pondělí zjistilo, že se nejedná o občany tohoto státu. Jeden z nich byl španěl a zbylí dva pocházeli z Tunisu. Vypadá to, že se nám tu objevuje mezinárodní sebranka sídlící na jednom z blízkých ostrůvků. Naší starostí je pouze dohled na zvířata, to je celé, zbytek už dokončí úřady... Tak uvidíme!

V úterý ráno se v Mikronésii, nedaleko od nás, potopil velký parník... Prý plul k ostrovům, když tu se celá loď otřásla! Pasažéři byli velmi vyděšeni. Po čtvrtém nárazu neznámý objekt způsobil parníku velkou ránu přímo na spodku lodi. Ta celá se o několik desítek minut později potopila, přičemž zemřelo devět lidí-polovina celé posádky. Naštěstí parník převázel pouze jakési spisy a uhlí, i tak je to však nehoda velmi zlá. A vše nasvědčuje tomu, že viník stále žije-Kronosaurus! Tento dravý mořský ještěr se nám neukázal již dlouho a jak se zdá, po delším čase se opět chystá ke sto milionů let staré pomstě... Zní to jako námět pro sci-fi film? Ne, dámy a pánové, tohle může být katastrofální problém. Zvlášt', když se už nic nedá zatajit...

Snad se Vám tato část líbila... Příště se dozvíte o celé další sérii událostí, která potká během týdne našeho správce Dana Jamesona!

3 komentáře:

dinosaurss řekl(a)...

Úžasná část, opravdu moc hezký příběh!!

martinoraptor řekl(a)...

Nádherný a opravdu velice napínavý příběh. Určitě jeden z těch nejlepších.

martinoraptor řekl(a)...

[2]: Když jsem psal komentář, tak ten tvuj ještě nebyl :D

Okomentovat

Nejčtenější