úterý 30. dubna 2024

Vyšel trailer k Jurassic World: Chaos Theory

Duben jsme na tomto blogu začali článkem o připravovaném sedmém filmu ze série Jurský park, ke kterému momentálně píše scénář David Koepp, a který bude režírovat Gareth Edwards. A čtvrtý měsíc roku s touto sérií také zakončíme, a to konkrétně vhledem do nadšeně očekávaného animovaného seriálu, který naváže na mimořádně úspěšný Jurský svět: Křídový kemp (Jurassic World: Camp Cretaceous)! Trailer k němu byl dnes vydán na oficiálním YouTube kanálu franšízy Jurassic World, a ve chvíli, kdy tento příspěvek píši, má již přes 26 000 zhlédnutí. O něco dříve vydaný teaser přitom nasbíral 6,3 milionu zhlédnutí. Pokud jste zatím oficiální trailer k Jurassic World: Chaos Theory neviděli, pustíme se do něj spolu! 


Vypadá to slibně, že? Ze skupiny teenagerů, kteří byli v předchozím animovaném seriálu z jurskoparkovské franšízy v podstatě takovými "nublarskými robinsony", se staly subjekty cílených útoků raptorů. Tyto raptory na ně posílají lidští antagonisté, kteří se Nublarské šestky chtějí zbavit. Proč? Protože šestka přišla na spiknutí, které má ovlivnit nejen veleještěry, již nějakou dobu nedržené na kostarických ostrovech... ale celý svět. 

Jurassic World: Chaos Theory, seriál pojmenovaný podle závěrečné epizody 2. série Jurského světa: Křídového kempu a odkazující svým názvem na matematickou teorii popularizovanou v knižní a filmové sérii Ianem Malcolmem, bude sestávat z deseti dílů, jež vyjdou na streamovací službě Netflix 24. května 2024. Je možné, že seriál bude mít více řad. První série se odehrává šest let po závěrečném dílu Camp Cretaceous a zřejmě krátce před začátkem zatím posledního vydaného filmu, tedy před Jurským světem: Nadvládou (Jurassic World: Dominion). Úvodní sekvence v traileru jasně poukazuje na to, že Indominus Rex se nachází na americké pevnině. V dalších scénách pak v lidmi obývaném prostředí vidíme nejen velociraptory, ale také suchomima, carnotaura a tyranosaura rexe. Seriál je stejně jako jeho předchůdce dílem společnosti DreamWorks Animation.

K jednomu se vám přiznám. Z Jurského světa: Křídového kempu jsem do této chvíle neviděl jediný díl, takže se k Chaos Theory asi jen tak nedostanu. Camp Cretaceous měl 5 sérií a dohromady 49 epizod plus interaktivní speciál Hidden Adventure. Vzhledem k tomu, že již nějakou dobu rozhodně nemám čas psát denně blog, nepředpokládám, že se k těmto seriálům třeba v dohledných měsících vůbec dostanu. To ale vůbec neznamená, že si Chaos Theory nemůžete vy nebo já pustit, i když jsme Camp Cretaceous vůbec neviděli! A pokud vám ani Křídový kemp není dobře známý, proč s ním nestrávit pár večerů? Můžete si udělat velkou bingewatchingovou párty... jen vy, váš tři týdny nesnězený sendvič, který se vám již dále nemusí rozplizávat v ledničce, a pirátská filmová stránka, díky které nemusíte Netflixu zaplatit ani korunu! Jistě to bude stát za to.

Těšíte se na Jurassic World: Chaos Theory? Jaký na vás trailer udělal dojem?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Nejčtenější