pátek 1. března 2019

Obrázek týdne 1. 3. 2019

Tentokrát jsem pro Obrázky týdne hledal díla pod heslem "prehistoric monitor lizards" ("prehistoričtí varani"). Byl jsem si vědom toho, že většina výsledků na internetu mne odkáže na obrázky Megalanie, největšího varana všech dob. Našel jsem jeden docela klasický, ale přesto nádherný. Nemohl jsem si dovolit jej sem nepřidat.


Popisek k obrázku: Prehistorický Aboriginec zabil jakousi pravěkou obdobu wallabyho. Zatímco sledoval krev pryštící z rány v těle zvířete, objevila se na scéně obrovitá příšera. Osmimetrový varan Megalania (Varanus priscus) se o zabitého vačnatce dosti zajímá. Zajímá ho ale také překvapený člověk. Pokud se chce muž udržet naživu, bude se muset nehýbat a doufat, že ho Megalania nechá být. Vzhledem k tomu, jak si jsou blízko, se to ale nezdá být zrovna pravděpodobné. Scéna se odehrává v Austrálii před 40 000 lety.

Snad se Vám obrázek líbí... Zítra dopíši kapitolu "Zachtělo se mi telepatie" ze třetí série Lovců kryptidů...

1 komentář:

HAAS řekl(a)...

Pokud si chcete přečíst 2. část spin-offu Lovců kryptidů pojednávajícího o kriminálnících Samovi a Nastasyi, tady je: https://nastasyasavinna-and-samweber.blogspot.com/2019/03/2-cast-prepadeni.html

Okomentovat

Nejčtenější