pátek 14. února 2020

Obrázek týdne 14. 2. 2020

Pracovní týden je u konce, je tu tedy další Obrázek týdne... Tentokráte se mi podařilo najít tento krásný obrázek - je skutečně velmi povedený, že ano?


Popisek k obrázku: Samice obrovského, oviraptorosaurům podobného caenagnathida rodu Beibeilong sedí na hnízdě, do něhož před časem nakladla několik pětačtyřiceticentrimetrových, pětikilogramových vajec. Sezení na jedněch z největších vajec, které kdy dinosauři měli, tedy rozhodně není tak lehké, jak to vypadá! Konečně ji přišel na chvíli vystřídat mnohem pestřeji zbarvený samec, který se také podílí na inkubaci. Scéna se odehrává na území Číny před 90 miliony let.

Beibeilong byl popsán teprve v roce 2017, ale pokud vím, dosud jsem se o něm na svém blogu nezmínil. Teď už mi to snad prominete... Zítra se dočkáte druhé části epizody Ztracené zítřky ze čtvrté série Lovců kryptidů. Už je to dlouho, co se Pierre Leroy a Sam Weber naposledy potkali. Dojde-li k jejich setkání nyní, jak bude vypadat? Kromě toho se chystám napsat další část Pravěkých zvířat pojmenovaných po mýtických stvořeních.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Nejčtenější