pátek 28. června 2019

Obrázek týdne 28. 6. 2019

Červen se již nachýlil ke konci, a to znamená jediné - Obrázky týdne si znovu dají přestávku. Příští týden tedy očekávejte návrat Dana Jamesona, Správce dinosauřího parku! Ovšem ještě předtím, než budu nucen editovat Danovy rádoby vtipné zápisky ze života na Tedově ostrově, představím Vám jeden nádherný obrázek, na který jsem narazil doslova před pár minutami.


Popis k obrázku: Stádečko primitivních rohatých dinosaurů rodu Yinlong hledá rostlinnou potravu na docela neobvyklém místě - totiž mezi kostmi gigantického sauropoda. Dvoumetrové ceratopsiánky to ale nijak nezneklidňuje, ba naopak, zdá se, že se tu cítí celkem bezpečně. Lézt po mohutných kostech padlého obra je pro dva z nich nejspíš zábavou. Celá scéna se odehrává v čínské provincii Sin-ťiang před 156 miliony lety.

Autorem obrázku je Sergey Krasovkiy. Doufám, že se Vám líbí... Obrázky týdne se samozřejmě vrátí, avšak zatím nemohu s jistotou určit, kdy k tomu dojde. Správce dinosauřího parku bude páteční náplní mého blogu od příštího týdne minimálně po celý červenec a srpen...

Žádné komentáře:

Okomentovat

Nejčtenější