čtvrtek 27. června 2019

Lovci kryptidů 3: Invaze (6/8)

Ve včerejší části se Lovcům kryptidů opět zjevil The Father - podivně se nazývající, tajemná a nesmírně mocná entita - a obrátil proti nim stovky hladových Chupacaber. Většina obyvatel New Orleans by již měla být v bezpečí; na severu města je již armáda, připravená čelit invazi krvelačných příšer, a na jeho východě zabíjí jednu Chupacabru za druhou statný svalouš Collins. Jack, Pauline, Pierre, Akihiko, Fahad, Roger, Kate, Curupira, Barbara Kentová, Amanda Lyonsová, Gregory Martin, Archibald Quartermaine a Claude Ngoy jsou však v obklíčení. A kdo ví, co ta kosmická entita ještě zamýšlí. Dostane Claude konečně šanci pomstít zánik svého druhu v paralelní dimenzi? Ale jak ty Chupacabry porazit, a jak porazit The Fathera? Situace se má brzy zkomplikovat, neboť do města míří proslulý Deylin Nieto - jediný svého druhu. A má své plány...

LOVCI KRYPTIDŮ 3: INVAZE, ČÁST ŠESTÁ:
"Lidi!" oslovil Roger své kolegy. "Schovejte se! Posílám jim dáreček!" zakřičel a hodil mezi desítky Chupacaber bombu. Dříve, než bezduché příšery stačily zareagovat, byly roztrhány na cucky. Roger jen taktak uskočil do bezpečí. Tepelná vlna jen strhla kus látky z jeho černých, spandexových kalhot. "To je mi lov kryptidů!" zaradoval se Gregory. "Užijte si ho, protože tenhle lov je váš poslední," řekla mu na to Curupira a následně vrazila dýku do hlavy další útočící Chupacabře. "S vámi jsem si chtěl dlouho promluvit, má milá," usmál se děsivě Gregory, "jste snad poslední svého druhu? Co se stalo s Curupirami?" Curupira ho obráceným chodidlem kopla do obličeje, až Gregorymu z úst vytryskly sliny. "Zničili je právě lidi jako vy," sykla Curupira. "Ale no tak, dívenko..." smál se ďábelsky Gregory a mnul si zrudlý obličej. "Jsem agender," řekla sebejistě Curupira, a dál pokračovala v boji s Chupacabrami, nevšímajíce si Gregoryho. K tomu se jen na chvíli obrátil Claude Ngoy: "Tento tvor tu není jediný, kdo je posledním zástupcem svého druhu. A i ten můj byl zničen lidmi jako jsi ty, ty jeden proradný prevíte. Řekneš ještě jedno blbý slovo, a já ti nahrnu část svého těla do uší a proměním ji v ostnatý drát, který se v tvé hlavě bude spirálovitě točit..." "To stačí, kámo!" vtrhl do toho celého Fahad spálil laserem hlavu Chupacabře, jež hodlala vrhnout na Gregoryho. "Teď jsme jeden tým," dodal ještě. Ngoy neřekl ani slovo. Jeho oči se zaměřily na objekt, jenž se zcela náhle objevil daleko na horizontu. Ale rychle se blížil, a Ngoy moc dobře věděl, co byl zač. Letoun Stephena Barryho. Vzhledem k tomu, že Barryho zabil Wendigo, a všechny jeho lidi později brutálně zavraždil Metaller, mohl v tom letounu sedět jen jeden člověk. Ohyzdný obličej gabonského humanoida se úplně zkřivil. Objevil se na něm úsměšek, při němž z jeho širokých úst vylézaly tenké, ostré zoubky. Oči mu téměř vystouply z hlavy. Nejen, že zde, v té strašné hrůze, se může pomstít kosmické entitě, kvůli které tolik trpěl. Kvůli které podruhé v životě ztratil svůj druh. Bude se zde moci pomstít i člověku, jenž z nějakého důvodu přiletěl do New Orleans, a udělal tak chybu svého života. Tu největší, a snad i poslední? Letoun dosedl kamsi mezi zapálené trosky uprostřed města. Ngoyovi se v hlavě vybavila strašlivá bolest, kterou pocítil před rokem v Granadě, když byl zapálen v malé budce na břehu jezera Nikaragua*. Bylo téměř zázrakem, že tu plánovanou vraždu přežil. Teď je tu Nieto sám. Nikdo ho nebude chránit. Stopadesát centimetrů vysoký Nikaragujec s bizarním knírkem a nulovými bojovými schopnostmi versus gabonská příšera schopná proměnit se takřka v cokoliv. Ngoy neváhal. Rozplynul se v tisíce pramenů slizu a zamířil k Nietovi.

Mezitím Jack spatřil další dvě Chupacabry, jež se vrhaly na Pauline. Zapnul Zhou Lenův mezidimenzionální přístroj a jeho kuželovitou hlaveň na ně namířil. Myslel na to, že by Chupacabry přemístil někam... do jiného světa. Že by je snad teleportoval do jiné dimenze! Ale kam? Jak to udělat? Pomyslel na to, že by je přemístil tam, odkud je samotný The Father. Do jeho světa, ano! Ať se tam s nimi vypořádá sám! Kolem obou Chupacaber se to jen zablýsklo, a byly fuč. "Páni! Měla jsem pocit, že mě každou chvíli rozcupují," postěžovala si Pauline. "Pozor, Jacku!" ozval se Akihikův hlas zezadu. Další Chupacabra byla lehce zraněna šurikenem, jenž se jí zarazil do ramene, čímž Jack získal trochu času na to, aby zareagoval. A útočící monstrum pak také poslal do The Fatherovy domoviny, ať už byla kdekoliv. Nemusel si ji konkrétně představit. Stačila abstraktní představa, a Briddimský drahokam umístěný v přístroji Jackovo přání splnil. "Pořád jsou jich tu hory... Hory Chupacaber! Kdy konečně přiletí ta tvoje pomoc?" řekl Akihiko. Jackovy zasvítily oči. "Dostal jsem odpověď. Prostřednictvím toho... předmětu," odpověděl Jack, "teď." V jeho vysílačce se ozval hlas Lukea Wrighta: "Pane Owene, kontaktoval mne doktor Larry Brickell. Máte to, co jste chtěl. Zhou Len a Deylin Nieto nebyli jedinými lidmi, kteří přišli na to, jak kryptidy ovládat." Nad městem se otevřel obrovský portál a z něj vyletělo letadlo řízené Ewetem. A za ním poslušně letěla skupina Ahoolů ze Sumatry. "Tak jsme nakonec taky skončili u armády kryptidů," poznamenal Akihiko. "Jednou... A proč ne?" usmál se Jack. "V jejich krvi koluje sérum, které působí na zbytek těla a utlumuje jiné než základní životní funkce, a instinkty. Vašemu příteli z Konga umožňuje je ovládat," komentoval to do vysílačky Wright. "Ano, a Ewet má mou 'telepatickou korunku'**, jestli tomu tak můžu říkat," usmál se Jack, "vidíš, Akihiko? Ty pokusy s telepatií přece jenom byly k něčemu dobrému!"


Desítky obrovitých kaloňů se vrhly na šílené Chupacabry, popadly je za ramena, vynesly nad město a postupně je začaly shazovat. "Z tohohle by měl být film. Válka kryptidů," řekl Roger. "Wooohooo! To je úžasný! Poslouchají mě úplně... na myšlenku! Prostě ohromný!" ječel do vysílačky Ewet, kroužící svým malým osobním letadélkem nad tou strašnou bitvou. Některé Chupacabry se bránily, ovšem Ahoolům zkrátka nemohly ublížit. Když je Ahoolové vypouštěl z výšky několika desítek, ba i stovek metrů, házely Chupacabry rukama kolem sebe a řvaly jako vyděšené lidské děti. Lovci kryptidů vydechovali. Najednou jedna Chupacabří mrtvola dopadla přímo mezi ně. Fahad se příšerně vylekal, spadl na zem a nějak si narazil záda. Nemohl se chvíli postavit. "Kámo, počkej... Napravím tě," řekl Akihiko a sevřel Fahadova ramena. "Ne, Akihiko, to bude v pohodě... Přece jenom nemám tak pohyblivou páteř, víš... To je tím meteokolosiem," odpověděl Fahad. "Kde je Kate? A Pierre?" zeptala se náhle Amanda. "No, pár minut jsem je neviděla," odpověděla Pauline. "A kde je Ngoy? Jacku?!" ozvala se Kentová. "Proboha, aby se jim ještě něco nestalo," řekl vyděšeně Jack.

Deylin Nieto procházel troskami a města a pohlížel na rozpárané a rozstřílené mrtvoly Chupacaber. "Taková škoda, taková škoda..." kroutil hlavou Nieto. "Jak by se taková zvířata dala skvěle využít. A tihle maniaci je prostě rozstřílí," pokračoval v mluvě pro sebe. Pak do kupy cihel Ahool schodil Chup
acabru, která zřejmě pád přežila. Měla však zlámané končetiny. Nieto se jí podíval do očí. Byly nejprve fialové, ale barva z nich pomalu slezla. A zraněná Chupacabra, uvědomující si, že až doteď byla ovládána čímsi jiným, bolestí zaskřekala. "Chudinko moje malá," řekl Nieto. V jeho slovech byla opravdovost - skutečně té nebohé bytosti litoval. Zabodl jí do krku uspávací sérum a odtáhl ji do svého letounu. Tam jí do žíly vpustil Wendigovu krev smíšenou s práškem z Briddimského drahokamu. "Za pár hodin už budeš v pořádku, má milá. Za pár hodin už mi svět bude opět o pár centimetrů blíž," mumlal si pro sebe. Pak jej z letounu něco vytáhlo. Táhlo jej to po zemi. Kolem jeho nohy byl obmotán slizový provazec. Zvedl se jako chapadlo s Nietem několikrát praštil o zem. Pak ho pustil. "Taková škoda, taková škoda..." řekl Claude Ngoy a stáhl slizový provazec do svého těla. Nieto se těžce postavil a rozpřáhl ruce: "Claude! Propána, přišels mi na pomoc?" "Přišel jsem ti na pomoc, to ano," odpověděl Ngoy a pomalu přistupoval k Nietovi, "pomůžu ti jednou provždy opustit tenhle svět!" "A já doufal, žes byl uškvařený... Neříkej, že celá ta tvá rivalita začne odznovu... Zaplatil jsem ti dobře. A jak vidíš, ještě jsem tě nechal žít, aniž bych o tom věděl! Já blbec..." smál se Nieto. A nato začal upalovat zpět do letounu.

Ngoy roztáhl své ruce a pokusil se jej chytit. Nieto za sebou zabouchl dveře letounu. "Autopilot! Okamžitý odlet!" zařval Nieto. Letoun vzlétl, ale Ngoy předními končetinami, přeměněnými v chapadla, obtočil jeho křídla. Tlačil ho k zemi. Z Ngoyova břicha vyletěl ostrý, tvrdý výrůstek. Probodl zadní část letounu. Hrot uvnitř vylezl přímo vedle obličeje spící Chupacabry. "Proboha!!!" řval hrůzou Nieto a držel se sedadla. "Jeď na 150 procent!!!" zařval Nieto na řídící systém. Letoun se dostal o něco výš, ovšem Ngoy byl silný. Stále jej tlačil k zemi. Teď měl Nieto pocit, že je všemu konec... Nakonec to nebude Metaller, kdo ho zabije. Bude to někdo jiný, pomstychtivý Claude Ngoy... Další hrot prorazil zadní část letounu. A pak další. Ngoyova pomsta byla již téměř uskutečněna...


* - Claude Ngoy měl být Deylinem Nietem zabit ve 12. kapitole 2. série, "Vězni války"
** - Stejný přístroj, který Jack používal při pokusech s Chupacabrou a později k navázání kontaktu s Lizard Manem v 10. kapitole 3. série, "Zachtělo se mi telepatie"

Pomstí se konečně Claude Ngoy Deylinu Nietovi? A co pak bude s Nietovou Chupacabrou? I když se týmu téměř podařilo porazit Chupacabry, neznamená to, že The Father je odrovnán. Ba naopak! Jenže jak jej zničit? A jaké to bude mít důsledky? A kde jsou Pierre - proměněný ve štíhlého zeleného netvora s keratinovými drápy - a Kate? Pokračování příště!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Nejčtenější