sobota 22. června 2019

Lovci kryptidů 3: Invaze (4/8)

Zatímco stovky nakažených, nesmírně agresivních a krvelačných Chupacaber útočí na New Orleans, zamýšlí britský premiér Mayson využít celé situace k démonizaci kryptidů a následné legalizaci jejich lovu v mnoha částech světa. Ostatně zdá se, že právě přesvědčit světové státníky o výhodách lovu těchto tvorů byl důvod, proč svolal Konferenci o lovu a ochraně kryptidů v americkém Seattle. Jeho známý, Gregory Martin, se rozhodl zalovit si Chupacabry v New Orleans, což jej téměř stálo život. Nebýt zásahu Kate a Pauline, zemřel by. Ať chce či nechce, musí teď pomoci Lovcům kryptidů. Agentka Kentová již zavolala pro neporazitelného Collinse, to však určitě nebude stačit. Vést boj s invazí Chupacaber je zkrátka obtížné. Mezitím do New Orleans míří Metaller s ukradeným mezidimenzionálním přístrojem, jediným předmětem, který se zachoval z The Fatherovy již zaniklé paralelní dimenze, a také gabonský humanoid Claude Ngoy, jenž Metallera sleduje, aniž by si to kovový gigant uvědomoval. Deylin Nieto uprchl z Barryho základny a též míří do New Orleans, přesvědčen, že invaze Chupacaber využije pro svůj prospěch... Svět kryptidů zasáhla krize. Jejich osud je v sázce.

LOVCI KRYPTIDŮ 3: INVAZE, ČÁST ČTVRTÁ:
V polorozpadlé budově začínalo být pořádně dusno. Jakmile světla baterek odhalila obličej zachráněného, ozvalo se několik nadávek. Nikdo nebyl očividně nadšen z toho, že tím spaseným byl Gregory Martin. S ovázaným čelem a náplastmi na krku si sedl do rohu. "Měli jste ho nechat zdechnout," řekl naštvaně Akihiko a vsunul si párátko mezi zuby. "Tenhle chlap už dávno neměl být živý. Chupacabra toužící po jeho zabití měla stokrát větší právo na život," dodal Fahad. Jack se na Martina otočil a pousmál se: "Nikdo tu není nadšen z toho, že stále žijete." "Co je mi po tom," odsekl Martin a protáhl si ruce, "jsem starej chlap." "Přesně tak," reagoval na to Akihiko, "strčte ho do domova důchodců a bude." Martin se urazil. Přistoupil k Akihikovi. "Smrade," řekl mu Martin do obličeje. Akihiko ho hned nato popadl za límec u krku, jenž mu stáhl kolem hrdla. "Akihiko, klídek," vložil se do toho Roger a poplácal svého japonského přítele po rameni. Akihiko Martina pustil, ale pořád se mu, byť v pološeru, díval do očí. Měl ten typický vražedný výraz, jeho přivřené oči sledovaly každý Martinův pohyb, a dělaly si lepší obrázek o zranitelnosti arogantního staříka. "Nějak jste změkli," zasmál se Gregory Martin, "ještě před nedávnem jste mě chtěli zastřelit. Na tu tvou ránu laserem do břicha* nikdy nezapomenu, Japončíku." "Drž tlamu, dědku," řekl na to Akihiko, a dál si ho už nevšímal. "Martine, vezmete si pušku, a až s rozedněním vylezeme z tohoto, ehm, stavení," rozmluvila se Pauline, "budete střílet po Chupacabrách, co to jen půjde. Protentokrát vám každý opustí, že si zastřílíte na kryptidy." "A zapomeňte na své vazby na Maysona," dodal Jack. Gregory jen mlčel. Představa střílet jako divý po Chupacabrách se mu ovšem líbila. Těžko říci, zda si uvědomoval, že tak bude chránit lidské životy, těžko říci, zda vůbec na něco takového myslel. Ale byl pro.

Temnými, opuštěnými ulicemi ve středu města běžely dvě postavy. Muž a jeho stín. A v temnotě noci by tento stín ani nebyl vidět, nenesl-li by muž zářivý drahokam, totiž Briddimský drahokam, v pravé ruce. Upaloval před hordou krvelačných monster. Ty poskakovaly po zdech, po střechách poničených domů, a rychle se k němu blížily. Nakonec se jedna Chupacabra po hlavě vrhla z pětipatrového obytného domu přímo na Quartermainea, který její útok ani nečekal! Ten jen taktak uskočil. Chupacabra se převalila po zemi. Asi si pádem zlomila nohu. Už nic nezmohla. Ovšem Quartermainea její útok, byť nevydařený, zpomalil. Ze všech stran ho teď dvounozí kryptidi obklíčili, a velká Chupacabra, nejspíš vůdkyně celé skupiny, vydala z hrdla povel k útoku. Ostatní Chupacabry se začaly soustředit na Quartermaineovu mysl. Chtěly si vychutnat lov nebohého člověka. Dát mu takový psychický šok, aby byl paralyzován, aby se před nimi zmítal, a ony jej mohly dorazit. Místo toho se v jejich tvářích objevily hrůza a děs. Do Quartermaineovy mysli nešlo proniknout. Podivné, bizarní myšlenky místo toho posílaly jedna druhé. Začaly na sebe skřekat. V hlavě se jim vyjevily všemožné hrůzy; Chupacabry uvězněné v kamenných kostkách levitujících nad pestrobarevnými, měnícími se útvary, krvavé lázně, krev sající jazyky obepínající jejich těla. Quartermaine zaútočil na jejich mysl stejně jako ony chtěly útočit na tu jeho. Obrátil myšlenkový proud, telepatický útok, proti nim. Tím je paralyzoval. Chupacabry nebyly schopny pohybu. Zraněná Chupacabra, jediná, která se stále mohla pohybovat a proto pomalu táhla zlomenou zadní končetinu za sebou, jako jediná řvala na celé kolo ve snaze probrat své bratry a sestry. Quartermaine se na ní otočil: "Pššt!" Pak natáhl ruku s Briddimským drahokamem k vůdkyni skupiny. Rozplynula se přímo před jeho očima. Přejel drahokamem před hlavami ostatních. Vypařily se během vteřiny. Pak se Quartermaine otočil na svůj slavný stín, zjevující se v záři drahokamu. "Začíná mě to bavit, Jakeu... Cože? Proč s tebou mluvím? Někdo nás pozoruje, Jakeu. Někdo tady křičí. Někomu se to nelíbí! Huhu!" mumlal a při posledních slovech se otočil na toho zraněného jedince. A ten se též vypařil. Quartermaine se sebral a pokračoval ve svém běhu. Ze střechy jiného domu ho sledovala ještě jedna Chupacabra. Její oči však svítily fialově, ne červeně. Avšak jen na chvíli. Jakmile fialová z jejích očí zmizela, Chupacabra se vrhla dolů, a také zaútočila na Quartermainea. Nečekal jí však dobrý osud.


Za svítání vyšli Lovci kryptidů, agentka Kentová, Amanda Lyonsová a nově také Gregory Martin z úkrytu. Cryptid Swift zrovna zkoumaly dvě z Chupacaber, takoví menší jedinci. Jack a Pauline je prostříleli lasery nejvyššího stupně dříve, než krvelační živočichové vůbec mohli zapřemýšlet o útoku. Kentové se ozval Arik Thomson. CIA prý do New Orleans vysadila Collinse. Měl by být na opačné straně města. Jeho úkolem bylo vyklidit ho. Zkrátka pozabíjet všechny Chupacabry, jež mu tam přijdou do cesty. "Dobrá, a my se budeme držet ve středu města," řekla Kentová. "Agentko," oslovil jí Jack, "přemýšlel jsem o tom, že bychom se mohli pokusit vyrobit nějaký lék, něco, co by tu nemoc, kterou Chupacabry trpí, potlačilo či vyléčilo." "Myslíte, že je to možné, Jacku?" "Teoreticky ano," zněla Jackova jistá odpověď. V Cryptid Swiftu, stále postaveném na zemi, se spojil s Larrym Brickellem**. Pierre to ignoroval, Pauline však na Brickella na obrazovečce hleděla s podezřením. Doktor Brickell byl zrovna v Británii a samozřejmě sledoval dění v New Orleans, a nepřekvapovalo ho, že se tam Lovci kryptidů nacházeli. "Nejsem takový expert na kryptidy, pane Owene," namítl Brickell, "o těch parazitech nic nevím." "Barbara Kentová vám pošle víc informací o parazitovi, který to onemocnění způsobuje," řekl Jack. "Dobrá, pokusím se něco vymyslet," reagoval na to Brickell. "Spojte síly s tímto chlapem: Luke Wright***, z Perthu," mluvil dále Jack a poslal Brickellovi všechny informace. "Pana
Wrighta moc dobře znám... Tedy, nikdy jsme se nesetkali, ale..." znejistěl Brickell, "víte, Nieto ho chtěl zlikvidovat****. Proto ostatně poslal na Perth roboty X-77. Předtím, než jste je zneškodnil." "Ano, to mi už došlo... Co? Máte z Wrighta strach?" Brickell se zvláštně usmál. "Ne, je to nejlepší světový expert na kryptidy." Jack pak blábolil o tom, jak Wrightovi také příliš nevěří, ale že by v tom případě nemusel věřit ani Brickellovi... Neřekl však ani slovo o tom, co s Pierrem dělá Brickellova protilátka. Ne, že by nechtěl. Nebyl na to však čas. Na letoun se vrhla další četa Chupacabřích zabijáků. Bojová trojka - Akihiko, Fahad a Roger - společně s Curupirou, Amandou a Gregorym Martinem se jí z venku pokoušela odrazit. Martin po zvířatech šil jako šílenec. "Tohle... si... užívám!!!" křičel Martin. "Jako malej kluk. A to je mu přes sedmdesát," kroutila hlavou Amanda. Pak ale jedna Chupacabra skočila po ní a povalila jí k zemi. "Amando!!!" vykřikla v hrůze Kentová, skrytá v letounu, a okamžitě z něj vyběhla. Martin byl ale rychlejší, a prostřílel Chupacabře hlavu skrz na skrz. "Woohoohoo!!!" zapištěl Martin. "Díky," řekla nejistě Amanda. "Lidi, přemístím Cryptid Swift někam na střechu. Vy zatím... dělejte, co děláte nejlépe!" informoval ostatní přes vysílačku Jack.

Akihiko mlátil Chupacabry po hlavách svou kovovou tyčí, zarýval své šurikeny do jejich hrudníků, Fahad a Roger stříleli z laserovek, Curupira skákala mezi domy, houpajíc se na svých lanech, a ostatní prostě jen stříleli další a další odpudivé kryptidy. Z Cryptid Swiftu, bezpečně ukrytého vedle letounu Velox 76, pak Jack a Pauline vyletěli s jetpacky na zádech a stříleli na Chupacabry ze vzduchu. Zvířata byla po městě různě roztroušena, většinou tedy naráželi na malé skupinky, jež se daly zneškodnit už z dálky. Na opačné straně města právě Collins rozbíjel hlavu pořádně velké Chupacabře. Její hlava ležela v louži krve. Collins nechtěl být tak brutální, byl však zaplacen za to, že svou práci odvede dobře. Mrtvé Chupacabře ovšem náhle zasvítily oči. A zasvítily fialově. Collins to uviděl. Kopl do zvířete, a to se rozletělo na dva kusy. S nechutným třepetáním masa dopadly na zem. Oči Chupacabry už byly opět netečné, mrtvé. Collins si však uvědomil, že tohle není jen tak. Co to asi bylo? Proč se jí tak náhle rozsvítila její velká, mrtvá kukadla? Collins vytáhl vysílačku. Byl odhodlán o tom podat zprávu dalším pracovníkům CIA.

"Město je zajištěno," řekla Kentová Amandě a Fahadovi, který se k nim na chvíli připojil při útěku před stádečkem Chupacaber. "Lidi, tři, dva, jedna, teď!!!" vykřikl Fahad. Trojice se otočila na skupinku krvelačných příšer a pozabíjela je. Pak ale na Fahada skočila další z příšer, povalila ho k zemi, a roztrhla drápy jeho spandexový oblek. A jiná potvora zase skočila po Kentové, chytila jí za nohy a strhla na zem, načež však Amanda zamířila na hrudní koš Chupacabry a opět ho celý prostřílela. Kentová sice skončila s pramínky Chupacabří krve na obličeji, byla však alespoň naživu. Fahad si sám poradil s útočící Chupacabrou. Přitiskl svá záda na zeď, a tak k ní tedy přitiskl i samotné monstrum. Pak jen zvedl ruku, zmáčkl spoušť pistole a trefil se do jeho hlavy laserem nejvyššího stupně. Chudák Chupacabra klesla k zemi jako poražený býk. Z její hlavy se ještě kouřilo; byla spálena na teplotu snad několika stovek stupňů. "To by byla pečínka, co, lidi?" poznamenala Amanda. "Tohle vepřový bych neochutnal," řekl na to Fahad. Všiml si, že Rogera zahnala do rohu jiná skupinka Chupacaber, a vyběhl mu na pomoc. Snad jen díky jeho pomoci nakonec Roger nebyl zraněn...


Mnohem víc kouře však vycházelo z hořících zbytků jakéhosi obchoda. Vznítil se poté, co do něj vtrhly Chupacabry a nejspíše, možná omylem, překousaly nějaké dráty. Do dýmu se usadil letoun, z něhož vyšel dvoumetrový kovový zabiják. Metaller, nově nosící černý spandexový oblek, pomalu procházel tou zkázou. Líbilo se mu to. Mezi šlehajícími plameny, jež ho nedokázaly nijak zranit, si připadal jako bůh. Byl zkrátka neporazitelný. A věřil, že se již brzy pomstí svému stvořiteli, kterého nechal v Barryho základně v New Jersey - nevědom si toho, že Nieto opět unikl. Nyní však Metaller nesl Zhou Lenův mezidimenzionální přístroj. Držel ho opatrně. Nechtěl, aby mu vypadl z rukou. Chupacabra, jež ho jako první spatřila, se zatřásla. Na chvíli přestala vnímat. A jejíma očima se na přístroj, a na samotného Metallera, podíval někdo jiný. Mocná kosmická entita, jež dokáže navázat telepatické spojení s každým tvorem ve vesmíru. The Father. Dosud jen sledoval hrůzu, ke které docházelo v New Orleans. Ale teď, když se jediný předmět z jím vytvořené paralelní dimenze ocitl v centru zkázy, zachtělo se mu celé situace využít. Kéž by však mohl ovládnout Metallerovu mysl! Nebo na něm něco vyzkoušet! Metallerův mozek byl pro něj nedostupný. Nebyl totiž živ. Musel čekat... V tuto chvíli se z letounu spustily tisíce pramínků slizu, opět nikým nepozorované. Plazily se mezi plameny, až se nakonec daly dohromady. Nikoliv v gabonského humanoida, ale ve zkrvaveného přeživšího tohoto děsu. Claude Ngoy se tak maskoval. A z bezpečné vzdálenosti následoval Metallera. Kdyby mohl, už by se Zhou Lenova přístroje zmocnil, ale čekal. Chtěl vědět, kam ho Metaller nese.

Jack a Gregory Martin se k sobě museli přimknout při útoku tří velkých Chupacaber, jež chtěly naučit své mládě jak lovit lidi. Ale nevybraly si dobrý cíl; Jack byl zkušený střelec, a jeho laserové pistoli se nic nevyrovnalo, a Martin zkrátka střílel ze své pušky jako blázen. Postřílel dvě velké, a mláděti téměř ustřelil hlavu. Jack propálil hruď pouze jedné Chupacabře. "Vy jste se do toho nějak opřel," poznamenal Jack. "To víte... Tohle mě celý život baví," usmál se Martin, jakoby nic. "Nepřemýšlel jste někdy o tom, že byste svých skvělých střeleckých schopností využil k něčemu jinému? Třeba k ochraně lidstva?" "Haha," zasmál se Martin, otevřel pusu a chtěl něco říci, ale spatřil jen Jackův bílý obličej. "Co tady dělá?!" zašeptal Jack. Kovový muž prostupující dýmem na horizontu, mezi zbytky budov, byla tak surrealistická podívaná! Zaujala každého. K Jackovi s Martinem okamžitě přiběhli Pierre, Kate a Curupira. "Budeme vás krýt," řekl Pierre. "Nebude třeba," zatvářil se tajemně Jack a dal se do kroku vstříc Metallerovi. Ten položil na zem Zhou Lenův přístroj. "Tohle použijte," řekl Metaller svým skřípavým hlasem. Jack nevěřil vlastním očím. Co to? "Díky," řekl nevěřícně. "Neděkujte. Jen jsem nevěděl, co bych s tím sám dělal. Všichni od Barryho jsou mrtví... Téměř," řekl ještě Metaller a odešel. Opět se ztratil v dýmu. Jackovi bylo jasné, kdo jediný nebyl zabit - Nieto, a Metaller myslel jen na jeho smrt. Zvedl Zhou Lenův přístroj jako dar. "Tak fajn, lidi... Tohle by se dalo dobře využít," zasmál se Jack a podíval se na svítící modrý drahokam umístěný v přístroji. Jeho záře byla tak jasná! Jasnější, než když Jack přístroj studoval v základně Lovců kryptidů před několika měsíci*****. Za rohem domu mezitím Jackovu reakci sledoval Quartermaine. A pohlížel na s
vůj modrý drahokam. "To je neuvěřitelný, Jakeu," řekl a otočil se na svůj stín. "Dva Briddimské drahokamy? A to má existovat jen jeden! Zkrátka zázrak. Ale já věděl, že my na to... Počkat, co? Cože, Jakeu? Proč na tebe mluvím? No, nejsme přece sami! Koukni na toho zkrvavenýho chlapa, támhle! Víš, co mi říká ten drahokam, že to není člověk... Jen někdo, kdo se jako člověk maskuje..." mluvil dále na svůj stín.

Několika Chupacabrám obklopujícím celou tu scénu opět zasvítily oči fialově. Jenže tentokrát to nemělo být dočasné. Tentokrát měly být skutečně ovládnuty tou tajemnou entitou, pro níž celá situace znamenala jen další experiment. Ale jeho důsledky by mohly být fatální!

* - Připomínka bitky mezi Akihikem a Gregorym Martinem v Nepálu, 11. kapitola 3. série "Návrat zabijáka kryptidů"
** - Larry Brickell, bývalý Nietův spojenec, byl na Jackovu žádost propuštěn z vězení v únoru 2019. Následně vyrobil protilátku potlačující sérum agresivity v Pierrovi, a také umožnil Fahadovi, aby po téměř smrtelném zranění opět mohl chodit.
*** - Luke Wright se objevil v kapitole "Návrat zabijáka kryptidů"; dočasně zaměstnával Quartermainea. Jak se ukázalo, je vědcem studujícím kryptidy.
**** - Jack si na konci kapitoly "Návrat zabijáka kryptidů" uvědomil, že vyslání robotů X-77 z Nietovy podvodní základny v jezeře Nikaragua v červnu 2018 (12. kapitola 2. série, "Vězni války") na australský Perth nebyla náhoda, nicméně dobře promyšlená věc - Nieto měl v plánu se někoho zbavit, a tím někým byl Luke Wright. Nieto pro to měl určitě dobré důvody.
***** - V únoru 2019 se Zhou Lenův mezidimenzionální přístroj nacházel v základně Lovců kryptidů - Jack díky němu prováděl telepatické experimenty na Chupacabře, přístroj byl posléze ukraden Deylinem Nietem a tehdy ještě žijícím Stephen Barrym (10. kapitola 3. série, "Zachtělo se mi telepatie")

Zdá se, že v New Orleans jsou snad všichni! Lovci kryptidů, pracovníci CIA, Gregory Martin, Quartermaine, na chvíli i Metaller, teď Claude Ngoy... Do města míří Deylin Nieto... Co bude dál? Co hodlá Quartermaine provést? A co jsou zač ty svítivé modré diamanty? Jeden z nich vlastní Quartermaine, a drahokam mu propůjčuje úžasné schopnosti. Je snad ten samý předmět v Zhou Lenově přístroji? Pokud ano, jak je to možné, když má existovat jen jeden Briddimský drahokam? Podaří se zastavit invazi Chupacaber? A co provede The Father, který, jak se zdá, začíná mít zájem o účast v boji? Pokračování příště!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Nejčtenější