pátek 26. října 2018

Obrázek týdne 26. 10. 2018

Poslední říjnový pátek je tu. Dnes ráno jsem si jen tak z knihovničky vytáhl Velkou obrazovou encyklopedii - Dinosauři, kterou takřka celou ilustroval John Sibbick. A hned jsem věděl, který z obrázků, na něž jsem za tento týden narazil, je tím nejlepším. Posuďte sami, není nádherný?

Popisek k obrázku: Šestimetrový masožravec Ceratosaurus pozoruje z bezpečné vzdálenosti stádo sauropodních Apatosaurů, které doslova čistí les. I samotná mláďata těchto velkých býložravců zde působí pořádný zmatek. Někteří velcí dospělci si stoupají na zadní, aby dosáhli na šťavnaté listy všech těch vysokých rostlin. Když pak jejich přední dopadnou zpět na zem, je to jako malé zemětřesení. Ceratosaurus přemýšlí, zda by náhodou nemohl zaútočit na nějaký malý kus. Do útoku se ale jen tak nevrhne, Apatosauři jsou totiž v mnohonásobné přesile. Celá scéna se odehrává v Coloradu před 151 miliony let.

Během nastupujících podzimních prázdnin rozhodně dopíši kapitolu Schizma z třetí série Lovců kryptidů. Samozřejmě budu pokračovat v přidávání videí ze seriálu Divocí! se Stevem Backshallem. Také přemýšlím o započnutí nového projektu, který by se konečně zase týkal prehistorických zvířat, konkrétně jedné mé oblíbené skupiny predátorů. Zda k tomu dojde, to ještě nevím, ale je to vysoce pravděpodobné. O čem konkrétně ta série článků bude, to se možná už brzy dozvíte...

Žádné komentáře:

Okomentovat

Nejčtenější