středa 24. října 2018

Mahamba

Vypadá to, že se Afrika kryptidy jen hemží. Těmi nejpopulárnějšími z tajemných afrických zvířat mají být tvorové s údajně dinosauřím vzezřením jako Mokele Mbembe či Mbielu-mbielu-mbielu. Poměrně uvěřitelnějším je však případ údajné existence obrovitého krokodýla, který útočí na lidi. O velkých lidožravých krokodýlech se dozvíme i na jiných místech planety, vždy je však otázkou, zda k tomu skutečně dochází. Čas od času se to může přihodit, ale opravdu jsou ti lidožraví krokodýlové tak masivní? Mahamba má být až 15 metrů dlouhý krokodýl, snad jakýsi relikt z doby, kdy krokodýlové dorůstali mnohem větších rozměrů než dnes a lovili dinosaury, a údajně obývá řeky a jezera v regionu Likouala v Demokratické republice Kongo. Podle kryptozoologa Roye Mackala by mohlo jít o přežívajícího Deinosucha. Jiní se však domnívají, že Mahamba je přežívajícím mosasaurem. Ať tak či onak, ta velká stvůra se prý nezdráhá útočit na lodě. Zda však padesát stop dlouhý krokodýl skutečně v pralesích Demokratické republiky Kongo přežívá, to je velkou otázkou. A je velice, velice pravděpodobné, že můžeme odpovědět: Ne. Třeba prostě někdo zvětšil krokodýla západoafrického a udělal z něj patnáctimetrového giganta. Koneckonců, velikost anakondy či krajt se také občas přehání; z pětimetrového hada neznalec udělá desetimetrového a začne prohlašovat, že jde snad o přežívající Titanobou či tak něco... Já osobně na existenci Mahamby nevěřím. Tak je to i s ostatními kryptidy... Mahamba se však objevil ve druhé kapitole třetí série Lovců kryptidů s názvem Multiverse.

2 komentáře:

Zdenek Burian řekl(a)...

Ahoj,delka nemusi byt vymyslena,plati obecne pravidlo : hadi,ryby a jesteri rostou po celou delku zivota.Jinak peknej blog Haas,jsem velky fans kryptozoologie,diky.Z.Burian.

Zdenek Burian řekl(a)...

Domordci jsou velci znalci prirody a rozhodne se nevymysli.Nebyl bych vubec neduverivy , co se tyka m.mbembe aj.Prezili,ponevadz ledovec v dobe ledove nezasahl rovnik,tito tvorove se tedy mohli vyvyjet bez omezeni dal.

Okomentovat

Nejčtenější