pátek 19. října 2018

Obrázek týdne 19. 10. 2018

Pracovní týden se nachýlil ke konci. To znamená, že přichází další Obrázek týdne. Tentokrát jsem si projel obrázky ilustrátora knih o pravěku a celkově paleoartisty jménem Alain Beneteau. Možná jste už o něm slyšeli. Já osobně jeho malby zbožňuji. Zde tedy jedna je...

Popisek k obrázku: Montana před 75 miliony let. Stádečko Maiasaur, "dobrých ještěřích matek", konečně opustilo hnízdiště, kde strávilo posledních několik měsíců pečováním o svá vejce a nakonec i mláďata. Kachnozobí dinosauři se konečně vydali na cestu, a během ní dorazili k mělkému jezeru, kde mohou konečně uhasit svou žízeň. Jedna velká Maiasaura se staví na zadní, neboť ji zneklidňuje vychytralý dravý Troodon. Ten má tedy malér: zezadu se k němu blíží zneklinděná Maiasaura, a kousek před sebou má Stygimolocha, který není v dobré náladě.

Další Obrázek týdne zase za týden! Co můžete čekat o víkendu? Tentokrát upřednostním článek o životě nějakého současného zvířete, dokončení rozdělovací kapitoly Lovců kryptidů si nechám na další víkend... A určitě mám v plánu přidat další video z Divokých!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Nejčtenější