pátek 26. února 2016

Správce dinosauřího parku - Debata o budoucnosti Isle of Die

Včera jsem sepsal seznam všech živočichů, kteří jsou v Dinosauřím parku chováni, ale nyní je na čase přesunout se na místo děje! Pokud příběh čtete, víte, že v poslední dva dny tohoto pracovního týdne má proběhnout diskuse o budoucnosti ostrova plného pravěkých zvířat... Jak to vypadá nyní? O tom v dnešní části!

Debata o budoucnosti Isle of Die

Od středečního odpoledne se nacházíme na půdě Bílého domu, kde se jedná o Isle of Die jakožto území některého ze států. Sešli se zde zástupci většiny světových mocností, tedy několika evropských zemí včetně Spojeného království, a doma jsou zde samozřejmě jednatelé ze Spojených států. Jsou zde i někteří soukromníci, neuvěřitelně bohatí lidé, kteří se obvykle drží v pozadí. Většina z nich jsou darebáci, to poznáte už jediným pohledem na jejich zkažený obličej. Co se týká samotných politiků, zde člověk nikdy nemůže být dosti opatrný. Ochránci pravěké zvěře vyslali na jednání dva experty na ekosystém a paleontologa Joa Robinse, vynikajícího kanadského vědce, odborníka na dinosaury, ptakoještěry a mořské plazy. Za Dinosauří park jsme na jednání já, Charles, Oliver, Clark a jemu asistující student paleontologie z Washingtonské univerzity. Zvoneček, oficiálně začínající celé jednání, zacinkal ve čtvrtek po osmé ráno. Ze začátku se zdálo, že nemáme jedinou naději na záchranu Isle of Die. Vystupující majitelé soukromých firem přišli s tak agresivními nápady, že okamžitě zaplnily program celého dne. Když se nás konečně zastal jeden americký politik, bylo sedm hodin večer. Přerušil tak hloupé povídání jednoho zvláštního muže, jenž se při své dvouhodinové řeči neustále podivně smál. Celá diskuse pokračuje i dnes. Ráno, opět po osmé, a po snídani, debata opět začala. Konečně jsme měli šanci říci vše podstatné. Avšak některé velmoci naše nápady zastínily. Čína vyjádřila veliký zájem o studium prehistorických zvířat na ostrově. Vzhledem k tomu, že tato slova patřila jejich velvyslanci, který nemá ani ponětí například o existenci Ornithocheira, nevěřili jsme ani slovo. Clark se svým plánem nakonec uspěl. Vlastně jsme to byli jen my, dohromady s Ochránci pravěké zvěře, kteří jasně a několikrát zmínili důležitý fakt: "Isle of Die nepatří nikomu." Tato věta se také zvala dnes po obědě, a ukončila debatu. Výsledek není příliš potěšující. Protože dva dny byly, zdá se, málo, bude muset jednání pokračovat. Do Bílého domu se tedy vrátíme v březnu, a představíme více důležitých informací o ostrově. Sám bych si však v tomto zápisu z týdne svěřil jedno tajemství... Mám takový pocit, že z poloviny jsme už vyhráli. Víme toho o Isle of Die více, než kterákoliv jiná skupina lidí na světě... Snad tedy zvítězíme!

Do Dinosauřího parku se vrátíme v neděli. Zajímalo by mě, co se tam během posledních dvou dnů událo. Než jsem odjel, starší Protoceratops se choval velmi podrážděne, a útočil na ohradu porovacího kotce. Celý problém se týká toho, že tento jedinec si dělá nároky na teritorium větší, než jsme očekávali. V divočině mají tato zvířata skutečně veliká teritoria, a samci s sebou neustále bojují o zvětšení svého území. Tento starý, bojovný veterán nyní nemůže získat nové území, neboť je zavřen ve výběhu. Jediné, co jej zklidní, jsou vždy šťavnaté listy pouštních rostlinek. Také děsopták Mesembriornis nám dal hodně zabrat. Ve středu, krátce po čtvrté hodině ranní, utekl z výběhu. Když byl odchycen a navrácen do své ohrady, došli jsme k strašlivému zjištění... Někdo mu otevřel vrata výběhu! Není o tom pochyb, zase nějaký zrádce, který po nás jde! Chlapi se snažili zjistit, kdo by to mohl být, ale nikdo na nic nepřišel. To ani za dobu, co jsme pryč. Doufám tedy, že toho zrádce dostaneme! Pokud jde o Operaci Hon na Kronosaura, mírně se utišila. To ovšem neznamená, že hlídky stále nekřižují Pacifický oceán. Kronosaurus se drží poblíž Tedova ostrova, tedy poblíž Dinosauřího parku. Sem se operátoři neodváží, což je dobře. Co však bude dál, to nikdo přesně neví. Fakt, že Kronosaurus teď žije v blízkosti nás, znamená, že lodní doprava je zde obvzláště nebezpečná...

Doufám, že se Vám tato část líbila... Dana Jamesona a jeho přátele čekají důležitá rozhodnutí, pokračování příště!

1 komentář:

martinoraptor řekl(a)...

Páni, zajímavé řešení. Vyřešení vlastnictví Isle of Die mě hodně zajímalo a koukám, že to asi ještě potrvá, škoda. Zároveň jsem zvědav jak vyřeší toho Protoceratopse.

Okomentovat

Nejčtenější