pondělí 29. února 2016

Oznámení o novém příběhu

Již delší dobu se na mém blogu neobjevil žádný nový příběh, ale brzy se to změní... Chystám se totiž začít psát příběh o životě prehistorických tvorů, které jen tak někdo nezná. Těmto tvorům se někdy přezdívá opičí ještěři. Byli to velmi podivuhodní plazi, podobní chameleonům, ale ve skutečnosti mezi ještěry nepatřili a tvořili vlastní vývojovou větev. Soudě podle jejich znaků ale podobně jako chameleoni nebo jiní stromoví ještěři, žili. Celkem dobře známé druhy opičích ještěrů žily v pozdním Triasu na území severní Itálie, kde se také bude odehrávat celý příběh. Objeví se v něm však i někteří evropští dinosauři z období Triasu, včetně těch z Itálie! Podíváme se i na vzájemné souboje opičích ještěrů, a celkově na jejich život, mnohdy plný nebezpečí... Doufám, že se těšíte, s příběhem zřejmě začnu v březnu!

2 komentáře:

nonychromek řekl(a)...

Děkuji. Já to vím, ale ve čtvrtek jsme byli na horách bez přístupu k internetu a dělám obrázek. V sobotu to bude i na blogu.

Ankylosaurus řekl(a)...

To je skvělá novinka! :) O opičích ještěrech jsem se toho celkem dost dozvěděl z knihy Země před dinosaury. Jsou to zajímaví tvorové :).

Okomentovat

Nejčtenější