úterý 20. července 2010

Spinův poslední lov-část 2.

Minule jste se dozvěděli:
K jezeru, ve kterém lovili Suchomimové ryby, přišel osmnáctimetrový Spinosaurus Spino. Měl hlad, i když ulovil několik ryb ale potom se z pozadí lesa objevili Aegyptosauři. Jeden z nich se stal cílem útoků Carcharodontosaurů. Jeden mladý dravec však zaútočil poněkud neopatrně a proto to také odnesl. Spino šel za ním ale byl tak těžký, že zraněný Carcharodontosaurus měl náskok.

SPINŮV POSLEDNÍ LOV-ČÁST DRUHÁ-OURANOSAUŘÍ STÁDO:
Spino šel pomalu dál... Den se krásně rozednil a on se octl na nějaké pláni. Byla to písčina poisypaná kusy kapradin a nad tím vším krásně rostli do výšky několika metrů blahočety. Spino sešel ze svahu dolů a porozhlédl se. Carcharodontosaurus byl již zřejmě dál, ale mu se teď před očima objevila mnohem lepší a u něho oblíbenější kořist. Bylo to stádo Ouranosaurů. Na první pohled by se zdálo, že jsou blízcí příbuzní, ale Ouranosauři byli ve skutečnosti iguanodontidi. Spino se podíval na mládě, které stálo uprostřed stáda, ale nenapadlo ho, že tu není už prvním predátorem. Na stádo útočil dravý Rugops. Tento velký abelisaur byl příbuzný aukasaurům a vyhlédl si mládě. Ouranosauři si ale už Rugopse také všimli a běželi mláděti rychle na pomoc. Obklopili ho a Rugops si jich přestal všímat. Zaběhl kus od kapradin a sežral tam mršinu nějakého jiného malinkého Ouranosaura. Spino teď neměl výhodu... Rugops mu jeho kořist nechal dokonce ubránit. Spino se ještě porozhlédl, zda-li tu alespoň není nějaké jezírko s rybami. Jediné, co našel, byla vysychající říčka, asi jen deset centimetrů široká. V ní plaval dráp nějakého dinosaura, byl zřejmě zraněný. Spino se podíval kousek od sebe a takových sto metrů před ním stál zraněný samec Carcharodontosaura. Spino k němu opatrně šel ale jeho osmitunová váha ho prozradila... Carcharodontosaurus se dal nejrychlejším krokem na útěk. Spino věděl, kam pravděpodobně míří a proto zvolil nebezpečnou zkratku...

Popisek k obrázku:Spinovi se teď před očima objevila mnohem lepší a u něho oblíbenější kořist-Ouranosauři... Obrázek je z www.prehistory.blog.cz .

Těšte se na příští část! Možná, že zkratka bude pro našeho hrdinu vskutku nebezpečná!

4 komentáře:

deinonych řekl(a)...

Hezký příběh. Pokračování toho svého udělám během týdne ale bude to už poslední část.

dinoexpres řekl(a)...

Nádherný příběh.Jo a můžeš se HAASI přihlásit v mém blogu do soutěže jestli chceš.

mojeznamkyavatar řekl(a)...

je to hezké

raptorex řekl(a)...

povedené jo a nevim jestli udělám další komix nemám ted moc času ale kdyby to šlo tak možná ještě napíšu

Okomentovat

Nejčtenější