úterý 27. července 2010

Opravdu velké žížaly

V České Republice v části jménem Morava byly objeveny 60 centimetrové žížaly. Na to, že jsou tak dlouhé jsou hodně hubené... Nejsou však jedinými. Jejich velikost ještě přehrály Australské žížaly. Zoologové podrobně studovaly 3 metrové žížaly z Austrálie a jejich velikost byla prý až ohromná. Je možné, že jsou to třeba přeživší žížaly z pravěku. Není moc známo, že kroužkovci mohli dosahovat délky před metr ale nové živoucí nálezy pravděpodobně podporují evoluční systém zmenšování a zvětšování. Je možné, že dnešní žížaly jsou malé a ty Australské velké. Přece jenom, vědci přišli na možnost, jak se na tyto žížaly podívat. Pokud vylijí malé množství jednoho druhu tekutiny na trus velké žížaly, tvor se pokouší jít pryč od zápachu a tím tedy vyleze z díry. Díky tomuto vědci pečlivě prostudovali gigantické žížaly... Tito obři jsou však neškodní, není proto divu, že si jedenj zoolog nechal lézt tuto žížalu po ruce!

Bohužel jsem nenašel na Googlu ani jinde přes dnešek ani včerejšek žádné obrázky těchto velkých žížal. Proto jsem je tedy namaloval na svůj obrázek...

8 komentářů:

deinonych řekl(a)...

Tý jo! třímetrový žížaly!

raptorex řekl(a)...

[1]: souhlas

mojeznamkyavatar řekl(a)...

mně přijde simpatický i hluchavka jinak si o haddockovi napsal moc pěkná článek před několika týdny se mi dostal do ruk nový díl tintina (ty ho možná už máš)

Eva řekl(a)...

Velice zajímavý článek...

deinonych řekl(a)...

Aby ti to fungovalo tak musíš mít nainstalovaný UnityWebPlayer (dá se stáhnout z internetu)a pak už by to mělo jet.

Coach Factory řekl(a)...

caili0921This is a mainstream view in the community have great supporters, great view.

shoe designer řekl(a)...

This is most certainly the best most informative website I've seen yet,I am thrilled I unearthed .
http://www.shoesgreat.com/

osobnost řekl(a)...

já znám jen 40 cm a méně.

Okomentovat

Nejčtenější