středa 21. července 2010

Andrew James Johnson

Velmi známá a snad i nejznámější postava ostrova Isla-Sorna-MA-TA-NUI. Andrew se však na ostrov dostal jen čirou náhodou a to proto, že kdysi, ve své výpravě, na ostrově stroskotal. Stalo se tak v roce 1941. Jakmile se Johnson zachránil, poslal na ostrov svoji expedici a jel tam s ní. Později však, když Apatosauři zničili středisko výpravy, expedice odjela. Johnson se narodil v roce 1920 a svým přijmením byl příbuzný Charlesi Johnsovi (viz.můj komiks). Také přivezl z ostrova domů do Anglie vejce Plesiosaura, ale to se mu potom ztratilo v jezeře Loch Ness ve Skotsku. Andrew James Johnson také vydal knihu a ta se jmenovala "Ostrov přeživších vyhynulých". Po době však Turkové knihy všem lidem pobrali a Johnsonovy knihy už se neprodávali. Jen dnes už exostuje jedna potrhaná stránka a ta je velmi vážená. Johnson zemřel v roce 2000 a měl jen jednoho syna-Billa Johnsona.

Na ostrově je také spousta pojmenovaných míst po Johnsonovi (Johnsonovi pláže, Johnsonův vodopád) nebo jeho zanechalé věci (Např.Johnsonovo výzkumní středisko). Andrew James Johnson měl svůj čas na ostrově a společně se svou expedicí popsal dvaadvacet druhů na ostrově (ale už objevených-Johnson si o nich psal pouze na papír). Také málem mnohokrát přišel na ostrově o život. Z rodiny Johnsonů byl právě on první vědec...

Příště se dozvíte o Číňanech! Neví se sice jména těchto vědců ale tito měli také velmi skvělé úspěchy-všichni totiž jako první sepsali 300 stranovou knihu o ostrově!

4 komentáře:

Anna řekl(a)...

Krásný, zajímavý článek :)

habsburg řekl(a)...

dobré!!!!

Eva řekl(a)...

Hezké!

HAAS řekl(a)...

Mám pro Vás malinké překvapení, nebo spíše velké překvapení: Jedna z kopií knihy "Ostrov přeživších vyhynulých" byl nalezen po prohledání domu jednoho starého Inda, vazba je téměř nepoškozená! Až se kniha přeloží z indštiny do angličtiny, vydá jí ve Spojeném království společnost Genesis a okamžitě se pohrne do světa. Což je skvělá zpráva pro univerzum tohoto ostrova!

Okomentovat

Nejčtenější