pátek 28. srpna 2009

Parasaurolophus

Parasaurolophus žil v četných stádech. Byl dlouhý asi 10 metrů. Živil se hlavně rostlinnou potravou, kterou našel. Nejoblíbenějšími rostlinami byl cykas, stejně jako u jiných druhů býložravých ještěrů. Určitě si všimnete toho "podivného" rohu na hlavě. Nejde o roh, nýbrž o vyzváněcí kost, kterou se Parasaurolophové bavili mezi sebou. Jestliže dospělí zavolal zhluboka dlouze, znamenalo to, že volá mládě. Jestliže zavolal z volna krátce, pochválil nějakého člena. A pokud zavolali samci krátce a zhluboka, šli spolu do boje. Parasaurolophus žil v Severní Americe v Texasu před 75 miliony let.
Lepší popis najdete v knížce "Dinosauři objevy druhy zánik" nebo na webové stránce "Deinonych.blog.cz"!!!





Příště Dryosaurus!

5 komentářů:

Černá Kočka řekl(a)...

ahoj, rozjizdim novy blog, budu ráda kdyz se kouknes.........dekuji moc........tento blog není žádnej blog o celebritach a jinej tupcich! Možná jen s krapkou hudby.....Promin jestli se Tě to dotklo, promin jestli Ti dělám reklamu.. PS: dinosauri jsou uchvatni :)

leni řekl(a)...

Ahoj, opravdu jsem ráda a chválím. Jenom mi dovol malou radu: když píšeš odkaz na knížku, tak zkus přidat aspoň rok vydání, aby šlo knížku líp dohledat. Normálně se píše: autor, rok, název, místo vydání, ale ten rok je dost důležitý, a pokud má jenom jednoho autora (pokud to není celý kolektiv), tak i ten autor. Takže konkrétně:

leni řekl(a)...

No jestli ti to připadá složité, tak zůstaň klidně jenom u těch názvů, i to je dobré (na tvůj věk - a neber to prosím jako podceňování), nebo přidej rok vydání knížky, pokud chceš. Jestli chceš vidět, jak to má vypadat, tak se koukni třeba ke mě sem: http://lenicky-zahradka.blog.cz/0907/rozcestnik-pro-knihovnicku

Lucka řekl(a)...

Máš hezký a zajímavý blog. Jsi šikula!

flower girl dresses řekl(a)...

A. You are too little to smoke.
http://www.rundress.org/

Okomentovat

Nejčtenější