pátek 14. března 2014

Správce dinosauřího parku - Obrovské želvy

Správce dinosauřího parku přichází, jako vždycky, každý pátek a já si nemohu vynechat ho ani dnes! Tady tedy je...

Obrovské želvy

"Želva Testudo atlas... Hmmm... To mi něco říká." přesně toto jsem si před pár dny myslel, když Oliver zavolal vysílačkou toto: "Vrátím se dnes se dvěma želvami druhu Testudo atlas, jejichž výskyt byl zaznamenán v pleistocénu, a které měří 2,4 centimetru..." Ale ony tolik neměří. Oliver ve skutečnosti říkal "... a které měří 2,4 metru...", ale protože přes vysílačku nerozeznáte všechny lidmi vydávané i nevydávané zvuky, mysleli jsme si to, co jsem prve napsal. Jenže to "centi" bylo vlastně "c", tedy spíše klapnutí víka od lahve s minerálkou, kterou si na pobřeží před odletem otevřel Tim. A já si pak azse říkal: "Konečně to ten chytrák dokázal, přiveze nám nějaké roztomilé minizvířátko, které mne nebude otravovat, nebude skoro nic žrát, nebude skoro nic pít a nebude se po něm muset nic uklízet..." Špatné to tvrzení. Když se dveře od klece otevřely, viděl jsem dvě gigantické želvy uspané vedle sebe. Veterinář jen pověděl, že za pár minut anestetika vyprchají a zvířata se probudí. Nemohl jsem údivem zavřít pusu! Nemohl jsem ani mluvit! A když vítězoslavně vystoupil z otevřených dveří helikoptéry Oliver Marsh, obrátil jsem se k němu zády, abych skryl své pohnutí. Charles mu podával ruku a pravil: "Přivezl jsi další nádherná zvířata! Jsem na tebe pyšný, příteli!" Želvy mám rád, ale tohle už je trochu moc. Jsou velké, pomalé, musíte jim sami podávat potravu, protože jim obyčejně padá z tlamy... Musel jsem stavět novou část terária, které je už také postaveno, a když jsem ji dostavil, zvířata do ní byla přestěhována. Pravda je ale taková, že jsem udělal možná až moc ukvapené závěry... Testudo atlas jsou překrásná zvířata, která mě vůbec neobtěžují, a i když jsou to tak velcí tvorové, jejich život je velmi pomalý a vy k nim můžete klidně až k jako posledním...

Co nám ale opravdu dělá starosti, je zaznamenaný výskyt Kronosaura poblíž ostrova, na němž leží Dinosauří park. Abychom si vše připoměli, minulý týden tento mořský netvor zaútočil a snědl dva z našich pracovníků na motorovém člunu. V důsledku toho byla zakázána lodní doprava na ostrov a létají sem pouze letadla. Vstup do moře je zakázán. Nikdo Kronosaura neviděl, přesto se po celém Pacifiku šíří zprávy o tom, že je jich tak moc, že klidně žijí po celém oceánu, což by byla katastrofa! Polynéská vláda zakázala vstup do moře v hloubce 30 metrů, američané propadají panice a pláže v Kalifornii jsou zcela prázdné, všechny středoamerické země zablokovaly vstup na pláže, v Panamě najdete při pacifickém pobřeží cedule s nápisem "Mořská nestvůra! Vstup na vlastní nebezpečí, neručíme za bezpečnost!" Přitom ani pořádně nevíme, co se vlastně může stát, kolik Kronosaurů v oceánu je... Ale co je jisté, jednou se nějaká masová smrt provalí do médií, což bude obrovský problém!

Co se bude dít dál? To je patrně otázka, na niž nebudete znát odpověď dříve, než za týden...

5 komentářů:

martinoraptor řekl(a)...

Ano.

martinoraptor řekl(a)...

Jo a moc krásná část. Jen mě zajímá jak to, že žádného Kronosaura nikdy předtím nikdo neviděl.

dinosaurss řekl(a)...

Naprosto skvělé, co se asi do budoucna s Kronosaurem bude dít.. A mimochodem ano, Zápisky lovce krokodýlů mám dosti rád, je to zábavné, naučné a zajímavé :-)

dinosaurss řekl(a)...

Já také!! :-D

siamotyran řekl(a)...

Těším se na další část, mimochodem i já vyrůstal na Stevu Irwinovi a Jeffu Corwinovi:)

Okomentovat

Nejčtenější