pátek 21. března 2014

Správce dinosauřího parku - Hon na Kronosaura

Jak se naši hrdinové vypořádají s dalšími nevšedními nebezpečenstvími? To už si můžete přečíst za okamžik...

Hon na Kronosaura

"Do háje, co to bylo? Kronosaurus nebo jen hladový vorvaň?" řekl jsem si, když jsem četl včerejší noviny. "Ta fotografie vypadá zvláštně. Zvíře je vyfoceno z takové dálky, že není moc dobře poznat, oč jde..." přemýšlel jsem nad tím celý včerejšek. Podle Daily Emotion na letadlo, které nouzově přistálu na pacifické hladině, zaútočil obrovský tvor. "Děláš si legraci? Vorvaň?" řekl mi toho večera výsměšně Oliver. "Vorvani sotva kdy vyplavou takhle vysoko nad hladinu, možná jen proto, aby se nadechli. Většinu života tráví hluboko ve vodě. Tohle bylo něco jiného... A my moc dobře víme, co..." Tak naše diskuse u včerejší večeře dlouho pokračovala. "Naštěstí lidé ještě nic zlého neudělali..." řekl Oliver. Jako znenadání otevřel dveře Charles, a poklidně pravil: "Mýlíš se, Olivere Marshi. Zpráva byla potvrzena, byl to Kronosaurus a nikdo z letadla nepřežil. Našli vraky letadla se stopami po ohromných zubech. Přečti si nové číslo Daily Emotion se speciálem zvaným Hon na Kronosaura!" To bylo vše. Představa, že někde po celém oceánu pluje jedno takové patnáctimetrové monstrum působí člověku mráz na zádech, zvlášť když si uvědomíte, že jste na ostrově, který je v tom oceánu pevně zakotven. Co když teď plave ta lidrožravá příšera při východním zálivu? Katastrofa s letadlem se stala nedaleko odsud, kdesi asi padesát kilometrů jižně od polynéského ostrůvku, který letadlo přeletělo, div se nad ním už nezřítilo. Pilotovi se povedlo nouzové přistání a všichni pád na vodu přežili. A pak na ně zaútočil tento pliosaur a zbavil je života. Dnes ráno byla média plná zveřejněné nahrávky pilotova volání o pomoc: "Hej, chlapi, něco tady plave... K čertu, ono se to přibližuje! K čertu, to je jak z nějakýho filmu! K čertu, pomozte! Co to je?!" My už ničemu nezabráníme. Co operace Hon na Kronosaura, kterou pořádají mořští odborníci, velrybáři a další lidé z celého světa prozradí, nevíme. Nevíme, co můžeme očekávat...

Dinosauří park se i nadále skvělý. Želvám Testudo atlas se daří výborně, stejně jako Ardeosaurům, se kterými sdílejí novou budovu s terárii. Wuerho roste. Stejně jako Leptoceratops Dino, ten už bude brzy dospělý. Taky se už kolem nás nemotá. Postavil jsem u svého domku ohrádku. Stejně jako má Charles své Adelobasiley, já budu mít za mazlíčka Dina. Siamotyrannus je, jak jsme zjistili, velmi drahý tvor co se týká jídla. Erythrosuchus Eric se poškrabal o padlou větev stromu a otekla mu dolní čelist. Chudák teď skoro nemůže nic jíst. Ale vůbec nejhorší je ten neklid nás, tedy lidí, na ostrově. Každý mluví o Kronosaurovi, a co je horší, začíná se znovu probírat staré téma: Komu patří Isle Of Die? Který stát ho bude mít pod svým vlastnictvím?

Za týden zas další část, nemohu to však tvrdit s naprostou jistotou...

4 komentáře:

dinosaurss řekl(a)...

No teda, tak momentálně je to moc zajímavé a myslím, že se máme na co těšit i v příští části.. Skvěle napsané, snad to s Kronosaurem i s Isle Of Die dobře dopadne!

dinosaurss řekl(a)...

[1]: Tím myslím, aby Kronosaura nezabili, nebo tak něco, je to totiž nádherné svoření..a aby Isle of Die nepřipadl někomu špatnému..

martinoraptor řekl(a)...

Skvěle napsaná část, těším se na další. Doufám, že Kronosaurus přežije ve zdraví a Isle of Die, že připadne parku. Samozřejmě jsem rád, že zvířatům v parku se daří.

siamotyran řekl(a)...

Tak jsem zvědav jak to s Kronosaurem dopadne :)

Okomentovat

Nejčtenější