úterý 28. prosince 2010

Nebeští zabijáci-část 1.

Toto jsou už třetí čtyři příběhy pseudo-dokumentu Pradávný život. V těchto dílech se naposledy uvidíte s dinosaury a jinými druhohorními zvířaty, dále už budou následovat povídky z jiných dob. Tento příběh, Nebeští zabijáci, bude mít sedm částí... Snad si ho užijeete!

NEBEŠTÍ ZABIJÁCI-ČÁST PRVNÍ-EVROPA V DOBĚ KŘÍDY:
JIžní Evropa, Řecko, před 120 miliony lety. V této geologické periodě zvané Křída se na Zemi poprvé objevily kvetoucí rostliny. Dinosauři se vyvinuli do nových druhů, vznikly nové čeledě a Země se doslova změnila. Lehký vánek větru v jižní Evropě dohnal krásné počasí. V letních dnech vypadalo oné místo jako ráj. U vody se objevila skupina býložravců rodu Iguanodon. Téměř všichny začali pít průzračně čistou vodu, jen pět z nich bylo na hlídce. Na pláži putovalo stádo velkých Titanosaurů. Byla to zvířata neschopná žít bez skupiny. Jejich třináctimetrová těla se pomalu pohybovala stejným směrem. Jeden Titanosaurus však nad sebou zahlédl stín. Něco nad ním proletělo. Nějaký obří poděs se proháněl nad nevině putujícím stádem sauropodů a pak chytil v moři rybu: Ornithocheirus. Obrovský ptakoještěr se sám proháněl po obloze a se svým jedenáctimetrovým rozpětím křídel dominoval obloze. Přeletěl pláž a zamířil k jezeru s Iguanodonty. Ti se mezitím z vody přehnali na nízké kapradí. Polykali potravu a Ornithocheirus se uchystal přistát...

Na krásnou zelenou krajinu mezitím zasvítilo slunce. Ornithocheirus nevypadal s Iguanodontů nijak nadšeně, u Iguanodontů to bylo jinak: ani si ho nevšímali. Parné vedro planinu s jezírkem ale po chvíli zachvátilo a mláďata Iguanodontů se vydala do vody. Tito tvorové to měli o moc snažší, žili tu po celý rok, ale Ornithocheirus na tato místa přiletěl jen na letní dny. Jeho jihoamerický domov ho totiž lákal zpět. Oněch pár dní si na místě Ornithocheirus nebude moct užít. Asi o hodinu později k jezeru přišlo stádo Titanosaurů z pláže. Slaná voda se nadala pít a tak vyrazili zpátky na zelenou krajinu. Až v této chvíli začali Iguanodonti vyvádět. Broukavým zvukem se snažili odehnat Titanosaury ale nešlo to. Titanosauři se napili a vlezli do jezera. V tu ránu tu už moc místa nebylo. Ornithocheirus vzlétl a letěl pryč. Jeho tušení, že pouze tady je bezpečno se vypařilo. Vzletěl nad planinu a neuvědomoval si, kam letí...

Pokud chcete vědět co se stalo, přečtěte si příští část...

5 komentářů:

forusrakos řekl(a)...

Super nový příběh, konečně bude o něco delší :) zatím je to hodně napínavé, jsem zvědavý, co tam číhá za nebezpečí,

Maiasaura řekl(a)...

Taky jsem zvědava co tam čiha  za nebezbeči

Anna řekl(a)...

Hezký díl - delší než obvykle, a přijde mi, že i propracovanější - a velice se mi líbí ten obrázek Ornitocheira, vypadá realisticky :)

Coach Outlet řekl(a)...

Secondly,the stores you visit to checkout clearance rack and see if you want it. It is best to find the lowest prices to see whether something captures. You will be surprised to know that these bags are up to 70% to make the original price.

flower girl dresses řekl(a)...

Q. Why did the balloon burst?
http://www.agoweddingdresses.net/

Okomentovat

Nejčtenější