pátek 5. května 2023

Tento den slaví Blogorgonopsid své čtrnácté narozeniny!!!

Rok zase uběhl jako voda vysušená z nádrže uprostřed permské pouště po krátkém období vláhy, a tak dnes, 5. května 2023, slaví Blogorgonopsid již své čtrnácté narozeniny! Přesně před čtrnácti roky, dopoledne 5. května 2009, jsem si založil tento blog, abych na něm mohl psát o věcech, které mě zajímaly, a zprostředkovávat je dalším lidem. A ani náhodou jsem tehdy nečekal, že mi nadšení pro tento malý přírodopisný koutek internetového nekonečna vydrží tak dlouho! Stále na něj aktivně přispívám každý den, nebo alespoň několikrát do týdne, a proto je Blogorgonopsid stále vitální, aktivní a plný života! Od té doby, co oslavil své třinácté narozeniny, od 6. května 2022, přibylo na můj blog 346 článků, včetně tohoto! Celkem jsem pro tyto stránky za posledních čtrnáct roků napsal 4779 příspěvků, což je obrovské číslo, a sám sebe jsem jím překvapil. Možná, že se přece jen časem dostanu k číslu 5000, byť to nebude hned zítra. Vám, všem čtenářům i občasným návštěvníkům blogu Blogorgonopsid chci poděkovat za vaši podporu. Díky vám totiž tyto stránky pokračují ve své existenci. Ačkoliv návštěvnostní rekord ze srpna 2013, kdy je navštívilo za jediný den 409 lidí, zůstal (a asi i zůstane) nepřekonán, stále se mi v administraci blogu ukazují denní návštěvnostní čísla pohybující se od padesátky ke stovce, což je na dnešní poměry, kdy lidé věnují více pozornosti Instagramu než blogům na platformě Blogger, pěkné číslo. Sem tam se také počet návštěvníků vyšplhá až na dvě stovky, zvláště v letních měsících. Nejvíce návštěvníků blogu je z České republiky, ale poděkovat musím i přátelům na Slovensku, kteří podle statistik také občas na Blogorgonopsid zavítají. Pozornosti všech návštěvníků si vážím, a děkuji vám i za vaše komentáře, připomínky, návrhy a nápady, nejen za poslední rok, ale za celých 14 let, kdy se Blogorgonopsid prohání po internetu na lovu informací o různorodých prehistorických i současných živočiších (a méně častěji rostlinách). Vězte, že tento blog zde bude ještě velmi dlouho...


Náš permský vlk se letos rozhodl přiřadit k druhu Inostrancevia alexandri, a vkročil do apokalyptického světa největšího vymírání všech dob! Doufám však, že se povětrnostní situace v jeho domovské poušti po čase zklidní, že ho nezasáhne jeden z těch ošklivých meteoritů, jež se v plamenech snáší k zemi, a že tu opravdu vydrží do příštího roku! Mlsně pohlíží na obrovský, čtrnáctipatrový dort, obsahující nejen maso z diictodoních stehýnek a rozmělněné kusy scutosauřího pancíře, ale také trochu tofu, zeleniny a vitamínových doplňků! Díky nim snad bude zdravý, a temnou krizi, kterou si svět kolem něj prochází, ustojí! Doufejme, že po snězení dortu získá také síly k tomu, aby se vrátil na můj druhý blog Blogorgonopsid Diaries, který byl bohužel od září minulého roku ponechán ladem! Ačkoliv o druhém, méně aktivním blogu vás zatím nemohu informovat (ač chci v jeho psaní pokračovat), mohu vás trochu navnadit na některé novinky, se kterými se na Blogorgonopsidu setkáte v příštích měsících. Velice rád bych začal sérii článků o slepýšovitých, tedy slepýších a aligátorovcích, a to jak žijících, tak vyhynulých. Chci věnovat více pozornosti destrukci některých výjimečných přírodních habitatů, a také mám v plánu napsat několik článků (možná dokonce celý seriál) o dopadech změny klimatu na vybrané živočišné druhy. Kromě toho budou pokračovat projekty Dinosauři z Jihoafrické republiky, Šupinatí z Jihoafrické republiky, Pravěká zvířata pojmenovaná po mýtických stvořeních, Pravěcí netopýři i Random Bird! Nadále můžete čekat i dokumentární měsíčníky, pojednávající o nejnovějších přirodopisných filmech a seriálech, a popisky jak současných hadů, tak dinosaurů a rostlin žijících v dávných časech... Ještě jednou bych vám chtěl ze srdce poděkovat za vaši podporu, a doufám, že tu Blogorgonopsid bude ještě hodně dlouho!

HAAS

4 komentáře:

Dracovenator03 řekl(a)...

Velká gratulace. Tento blog je dneska opravdu unikát.

hajznberk řekl(a)...

Kámo, já jsem tu nebyl asi půl roku, vrátim se a tvůj blog zas slaví. :D Jak to děláš, soudruhu? :D Jako fakt. Máš můj obdiv.

Kuzuri řekl(a)...

Díky. :) Jak zaznělo v Jurském parku 3, "poslední svého druhu..."

Kuzuri řekl(a)...

Dík moc. :) Ty jo, já ani nevím... prostě mě to baví, a pořád na to nějak nacházím čas.

Okomentovat

Nejčtenější