neděle 29. května 2022

Který pravěký tvor to je? Týden 24. - Diplomy

Včera vyšel příspěvek se správnou odpovědí na již čtyřiadvacátou otázku "Který pravěký tvor to je?". A dnes, v neděli, zbývá už jen předat diplomy účastníkům tohoto kola. Velmi za účast děkuji Kaatedocus, která už díky tomu nejspíš drží rekord, a jsem také velmi potěšen účastí Dracovenatora03. Přejděme nyní k předání těchto drobných cen...

Kaatedocus jako první uhodla, že všechny čtyři nápovědy popisovaly malého triasového diapsida rodu Longisquama! Gratuluji k další výhře, a předávám Ti tento diplom, na kterém dva zástupci tohoto poměrně bizarního ještěrům podobného plaza vskutku imponují. Snad se Ti bude líbit.


To ale není vše, diplom za výhru v kvízu totiž patří i Dracovenatorovi03! Byl jsi prvním účastníkem čtyřiadvacátého týdne kvízu, a podle prvních dvou nápověd jsi usuzoval, že mnou popisovaným živočichem byl Kyrgyzsaurus. Byla by to trefa, kdyby další dvě nápovědy jaksi nesměřovaly k naší longisquamě. Pak jsi však v pátek - jen minutu poté, co Kaatedocus napsala správnou odpověď pod čtvrtou nápovědu - správně uhodl, oč se jednalo. Ten časový interval mezi vašimi komentáři je tak malý, že jsem se rozhodl dát diplom za výhru i Tobě. Gratuluji, předávám Ti tento diplom, a doufám, že se Ti bude líbit!


Všimněte si, že se na obrázku se dvěma longisquamami nacházejí i dva zástupci rodu Sharovipteryx - třetího bizarního diapsida z madygenského souvrství v Kyrgyzstánu.

Tak, čtyřiadvacátý týden kvízu je za námi. Zítra vstoupíme do týdne pětadvacátého - o které zvíře v něm půjde? Těším se na všechny případné účastníky!

4 komentáře:

Dracovenator03 řekl(a)...

Děkuji. Sice ho asi hodnotně neprodám, ale rád jsem si zahrál.

Kaatedocus řekl(a)...

Děkuji, je krásný. :-)

Kuzuri řekl(a)...

Není zač. :) Původně jsem chtěl vybrat jiný obrázek, ale pak jsem narazil na tenhle, a v mých očích zvítězil. :D

Kuzuri řekl(a)...

No jo no, jsou to obrázky stažené z internetu... :D V dávných a již zapomenutých časech jsme si takhle s dinokamarády běžně předávali diplomy za účast v soutěžích. Kdybych rozdával hmotné ceny, tak bych na blog potřeboval rozpočet. :D

Okomentovat

Nejčtenější