sobota 21. května 2022

Který pravěký tvor to je? Týden 23. - Výsledek

A máme tu sobotu, tudíž je čas na to, abyste se dozvěděli, které zvíře jsem čtyřmi nápovědami v rámci 23. týdne kvízu "Který pravěký tvor to je?" popisoval. 

Zopakujme si to tedy. Podle první nápovědy žil tento tvor v pleistocénu a na začátku holocénu v Eurasii. Druhá nápověda tvrdila, že se jednalo o zástupce savčí megafauny doby ledové, dosahujícího v kohoutku jen něco málo než dvou metrů. Třetí nápověda, podle níž jsou nejbližšími žijícími příbuznými tohoto tvora současní daňkové (rod Dama), už vás jistě správně navedla. A čtvrtá nápověda, dle níž byl největší ze sedmi druhů tohoto rodu jelenovitých k nalezení od Irska po Bajkal, už jen potvrdila, že to byl slavný veledaněk aneb...

Megaloceros!


1 komentář:

Kuzuri řekl(a)...

Měl bych pro návštěvníky blogu malou otázku - nevíte, jak stáhnout video soubor z webu iPrima? Myslím si, že Zahálkův dabing Divoké Střední Ameriky s Nigelem Marvenem je opravdu fajn, a trochu se bojím, že ho nikdo nechce dát na Ulož.to, ale rád bych si ho časem znovu poslechl. Kdyby jste o tom něco věděli, dejte vědět.

Okomentovat

Nejčtenější