neděle 31. ledna 2021

Který pravěký tvor to je? Týden 14. - Diplomy

Je neděle jednatřicátého ledna, a je tedy na čase předat diplomy účastníkům 14. týdne kvízu "Který pravěký tvor to je?". Zúčastnili se ho Kaatedocus a Griffin, oběma jim za to moc děkuji, a teď už, jako vždy, bez dalšího zbytečného protahování přecházím k věci!

Gratuluji Kaatedocus k již čtvrté výhře v řadě! Ve čtvrtek jsi podle všech čtyř nápověd uhodla, že naším tajemným prehistorickým tvorečkem byla tentokráte Ichthyostega. Zde je Tvůj diplom - doufám, že se Ti bude líbit!


Diplom za účast předávám také Griffinovi, který podle prvních tří nápověd usuzoval, že popisovaným zvířetem by mohl být Tiktaalik. Nebyl jsi daleko od pravdy, koneckonců oba tito raní tetrapodi byli nalezeni v severoamerické části Arktidy; jen Tiktaalik byl nalezen v Kanadském arktickém souostroví, nikoliv v Grónsku, a také byl nalezen později než Ichthyostega. Děkuji Ti však moc za účast, a také Ti předávám tento diplom! Snad se Ti bude líbit.


Autorem obrázku, který máte na diplomech, je výtečný francouzský paleoartista Alain Bénéteau. Mohli jste jej vidět například v knížce Země před dinosaury...

Příští, tedy patnáctý týden kvízu "Který pravěký tvor to je?" bude na nějakou dobu zase poslední. Budu moc rád, když i v něm zkusíte své štěstí!

1 komentář:

Kaatedocus řekl(a)...

Děkuji za krásný diplom. :-)

Okomentovat

Nejčtenější