pátek 10. ledna 2020

Obrázek týdne 10. 1. 2020

První celý pracovní týden roku 2020 se nachýlil ke konci, je tedy na čase vybrat další Obrázek týdne! Přiznám se Vám, že se mi poslední dobou točí myšlenky zvláště okolo severoamerické pleistocénní megafauny... Hledal jsem obrázky velkých šelem doby ledové, a narazil na toto dílo, které se mi skutečně zalíbilo.

Popisek k obrázku: Šavlozubá kočka druhu Smilodon fatalis porazila nemocného koně. Jen krátce poté, co jemně zakrvácené špičáky vytáhla z krku zardousené oběti, objevil se obrovský medvěd krátkočelý (Arctodus simus), který si začal dělat nárok na šavlozubákův oběd. Těžko říci, který z velkých masožravců ustoupí. Nestane-li se tak, dojde zřejmě ke krátké potyčce... Scéna se odehrává na území Kalifornie před 20 000 lety.

Nezapomeňte se podívat na předchozí dnešní článek, napsaný před pár minutami - dozvíte se z něj, o kterého prehistorického živočicha šlo v prvním týdnu nového kvízu... Zítra přinesu další část Dobrodružství Rogera, Curupiry a Lila ze čtvrté série Lovců kryptidů!

2 komentáře:

Kaatedocus řekl(a)...

Krásný obrázek. A možná při vzájemném souboji jeden z nich spadne do nějaké propasti a po 20 000 letech naleznou jeho zachovalou kostru paleontologové. :-D

HAAS řekl(a)...

[1]: Je to možné... :-D

Okomentovat

Nejčtenější