pátek 31. května 2019

Obrázek týdne 31. 5. 2019

Květen se nachýlil ke konci. Byl to pozoruhodný měsíc - můj blog oslavil na jeho začátku desáté narozeniny, pak jsem si z určitých důvodů dal přestávku v psaní, což bylo rozhodně dobře hned z několika důvodů! A teď, když už je po všem, se k blogu zase vracím a mohu slíbit, že se budu snažit psát články poněkud častěji... Zatímco předchozí dva Obrázky týdne byly malby současných zvířat, tento je fotografií nádherného modelu jednoho z nejroztomilejších permských savcovitých plazů... Jak se Vám líbí?


Popisek k obrázku: Drobný, hlodavý, podzemní nory obývající Diictodon právě vylezl ven ze svého úkrytu. Je krásné ráno, vychází slunce. Diictodon se brzy vydá na pastvu. Bude však muset být velmi obezřetný. Jižní Afrika byla před 255 miliony let domovem mnoha predátorů, kteří si na diiktodonech rádi smlsli...

Zatím mohu slíbit, že ve druhé polovině června se rozhodně dočkáte poslední kapitoly 3. série Lovců kryptidů, která završí celou tuto řadu, jež začala v srpnu minulého roku... Dále pro Vás chystám i pár malých překvapení!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Nejčtenější