pátek 17. května 2019

Obrázek týdne 17. 5. 2019

Můj hrdina Nigel Marven je právě v Panamě, kde natáčí další díl seriálu Wild Central America (do kterého bude zařazen i film Wild Honduras, který natočil v dubnu minulý rok a jehož produkce byla dokončena zhruba na podzim). Tento týden by měl natáčet harpyje v provincii Darien. Tak mě napadlo, co takhle Obrázky týdne zpestřit další malbou současného zvířete? A co je takhle zpestřit právě malbou harpyje, skutečného Fawkese z Harryho Pottera?


Popisek k obrázku: Největší dravec na světě. Národní pták Panamy. Opeřenec ctící svým jménem hrůzostrašné příšery z antické mytologie. Je tolik možností, jak popsat jednoho z nejimpozantnějších dravých ptáků naší planety, harpyje pralesní. Pokud nějaké ze současných zvířat svou dravostí připomíná slavného Velociraptora a jeho příbuzné, pak je to asi právě ona. Tento nádherně načechraný zabiják právě spatřil svou další oběť. Je připraven ji zbavit života a posléze nakrmit své mládě.

Jak se Vám obrázek líbí? Je možné, že příštích několik Obrázků týdne bude patřit dalším současným tvorům... Na více nových článků se můžete těšit příští měsíc, jelikož budu mít na psaní opět čas. Do konce května však jistě budou přibývat alespoň články do této rubriky.

4 komentáře:

Mökr Sjål řekl(a)...

Nádherné

yettiho-planeta řekl(a)...

Velmi zajímavé :-)

4kocour4 řekl(a)...

Hey bro!

Safaripark team řekl(a)...

Konečně jsem se dostal ke čtení novějších článků, máš opět mojí pochvalu. Harpyje stejně jako ostatní draví ptáci je super. :-)

Okomentovat

Nejčtenější