pátek 23. února 2018

Obrázek týdne 23. 2. 2018

Máme tu pátek třiadvacátého února, a pokud jste právě navštívili tento blog, nemine Vás další Obrázek týdne! Tentokrát je na něm jeden z mých nejoblíbenějších dinosaurů, a vlastně také jeden z nejmenších dinosaurů, kteří kdy žili. Je to čtyřkřídlý Microraptor. Posuďte sami, není tento obrázek překrásný?

Popisek k dnešnímu obrázku: V tajuplných, tmavých lesích východní Asie, které se jednoho dne stanou provincií Liaoning v Číně, se před 125 miliony let odehrává malé lovecké drama. Vážky a další hmyz poletují lesem při hledání potravy v podobě menších bezobratlých. Zároveň jsou však v ohrožení ze strany šedesáticentimetrového čtyřkřídlého lovce, který plachtí ze stromu na strom. Microraptor gui se právě zaměřil na svou další hmyzí kořist, a tu už dělí jen vzdálenost několika centimetrů od jeho ostrých, pilovitých zoubků...

Do komentáře můžete napsat své názory na tento obrázek. Mně se velice líbí. Byl zřejmě namalován před rokem 2012, právě tehdy bylo totiž zjištěno, že tělo Microraptora bylo porostlé peřím kovově lesklým. Tato rekonstrukce je tedy poměrně starší, musím však uvést, že zbarvení zvířete na obrázku je podle mě nádherné... Další Obrázek týdne zase za týden!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Nejčtenější