pátek 10. června 2016

Správce dinosauřího parku - Záchrana Shonisaura

Pomalu se blížíme k polovině června, školní rok se nám chýlí ke konci... Zato v Dinosauřím parku začíná sezóna nových potíží, částečně navazujících na ty, s nimiž se již Dan utkal!

Záchrana Shonisaura

Operace Hon na Kronosaura stále funguje, jak dosvědčuje její nově vybudované centrum na jednom malém Pacifickém ostrovu. Ten společnost odkoupila od jednoho ze států. Zprvu se zdálo, že taková koupě byla opravdu k ničemu a že nakonec organizaci přivede k zániku v podobě dluhů. Ale překvapivě, Operace Hon na Kronosaura získala nové členy i podporu jistých, nám dosud neznámých lidí. Výsledek je téměř katastrofální. Operátoři, jak členům organizace někdy "nesprávně" říkáme, mohou manévrovat kamkoliv a bez sebemenších problémů. Kronosaurus, (či Kronosauři, nevíme, zda problémy nepůsobí více jedinců tohoto druhu), již dlouho nikoho nenapadl. Lidé, zejména přeživší jeho útoků, však mají v živé paměti sílu tohoto neuvěřitelného a obrovského predátora. Když však není na obzoru Kronosaurus, zaměřuje se Operace Hon na Kronosaura i na další mořské giganty. V pondělí byl jeden jachtař, trávící dovolenou při pobřeží Fidži, napaden Shonisaurem. Ocitl se totiž v jeho teritoriu, a lovící mořský plaz tak natrefil na skutečnou příležitost. Vymrštil jachtaře do vzduchu, probodaje jeho jachtu jako list papíru! Jachtař byl na místě vážně zraněn, jelikož mu tlama mořského plaza poranila nohu. Přesto se ve strachu snažil doplavat ke břehu. Jeden jedenáctiletý hoch rázem popadl mobilní telefon a vše natočil. Několik odvážlivců se hned nato vrhlo do vody, aby k muži doplavali. Když už se s ním téměř střetli, a měli ho na dosah ruky, muž zmizel pod vodou. Prudce ho do ní něco strhlo. Jeden ze statečných se pro muže potopil, ale místo jeho samotného se na hladinu vrátila pouze jeho krev. Další tři se strašlivě vyděsili a kraulem plavali k pláži tak rychle, jak to snad dovedou olympijští plavci. Zachránit si život se podařilo všem. Chlapec, který to vše natočil, a kromě toho zaznamenal i Shonisaurovu ploutev vynořující se z vody asi pět minut poté, vložil video na internet. Operace Hon na Kronosaura tím získala šanci odchytit a zabít jednoho krvelačného tvora. Jejich domluva rychlá. Už v úterý před pátou ráno přiletěl na místo hydroplán, následovaný dvěma čluny plnými po zuby ozbrojených mužů, vybavených sítěmi a pistolemi, puškami a kýbly s návnadou. Byli perfektně připraveni k tomu, aby akce proběhla rychle a účinně. To by ale nebylo ono, kdyby se o všem nedozvěděli Ochránci pravěké zvěře...

Ti totiž poblíž základny Operace Hon na Kronosaura hlídkují takřka obden, a tak jim odchyt Shonisaura nemohl ujít. Okamžitě se spojili s námi. Byl jsem to překvapivě já, kdo v úterý po snídani, asi v osm ráno, zvedl telefon a dostal o všem zprávy. První, komu jsem vše oznámil, byl samozřejmě Charles. Ten nemeškal a nařídil poslat na místo helikoptéru. Fidži není od našeho ostrova příliš vzdáleno, i když je to pořádný kus cesty přes otevřený oceán. Přiletěli jsme ale pozdě. Už před polednem se podařilo Shonisaura odchytit. Muži prý do vody vpustili něco jako rybí polévku pro žraloky, jež obrovského ryboještěra přilákala k hladině. Ostatní bylo jednoduché-zabalit zvíře do speciálních sítí údajně nezabralo ani deset minut. Ochránci kroužili letadlem okolo a vyzývali operátory k vypuštění zvířete. Nedostalo se jim však žádné odpovědi. Naše helikoptéra přistála na pobřeží, okamžitě jsme s chlapi nafoukli pár člunů a též vyrazili na moře. Brilantní potápěč Murray pak šnorchloval vpřed, aby zjistil, jak moc je na tom Shonisaurus špatně. Abychom odvedli pozornost chytačů zvířete, začali jsme střílet do vzduchu puškami. Nečekali jsme však, že střelba bude opětována. Bohužel ne do vzduchu, ale na nás. V poslední chvíli jsem unikl jedné střele! Za chvíli nám byly naše nafukovací čluny k ničemu. Plavali jsme zpět ve strachu, že někdo z nás bude zastřelen. Ale operátoři nás nechtěli zabít. Stříleli opravdu jen proto, aby nám pořádně vyděsili a hlavně, zahnali... Murray mezitím skvěle přestříhal silné sítě a Shonisaurus se po krátkém nadechnutí ztratil v hlubokých vodách. Když Murrayho vytáhli, hezky jim sdělil, co právě udělal. Protože však nebyl ničím vinen, pustili ho. Operátoři si žádné drzosti nedovolili, nakonec se nám ještě megafonem omluvili za střelbu, zároveň však zopakovali slova vystihující jejich plány. A to, že se budou i nadále snažit dosáhnout svých cílů. Tak si říkám, že Shonisaurus měl tentokrát opravdu štěstí! Pro nás ale práce nekončí, musíme jim jejich úmysly překazit i příště!!!

Podaří se nějakým způsobem zneškodnit Operaci Hon na Kronosaura? Pokračování příští týden v pátek!!!

3 komentáře:

Bleskobleska řekl(a)...

Krásné pokračování :3 Pomalu si přeju, aby příběh nikdy neskončil.

Bleskobleska řekl(a)...

Arigatou gozaimasu :)

Martinoraptor řekl(a)...

To je přesně důkaz toho, že objeví - li se něco nám nepohodlného, je to pro nás monstrum a musíme to zabít. Je přece jedno co děláme my, protože my jsme samozřejmě vyšší druh a ostatní jsou tupá a zlá stvoření.

Okomentovat

Nejčtenější