středa 25. června 2014

Paleogénní soutěž, 1. kolo

Je zde nová, neočekávaná soutěž, pro jejíž vytvoření jsem se rozhodl teprve před pár dny! Tato soutěž se svými otázkami bude zaměřovat pouze na Paleogén, tedy starší třetihory. Během příštích několika týdnů proběhne zatím neurčitý počet kol (minimálně však více, než dvě), vždy s pěti otázkami. Za každou dobře zodpovězenou otázku získáváte jeden bod. Rozhodoval jsem se, zda-li omezím počet soutěžících, nakonec jsem si však řekl, že může být zcela neomezený. Pokud se rozhodnete soutěžit, napište do komentáře, že se hlásíte. Odpovědi pak posílejte na e-mail haasvojt@volny.cz (odpovědi do komentářů jsem zavrhl, jelikož by mohli soutěžící odpovědi svých druhů navzájem opisovat). V přihlašovacím komentáři nezapomeňte uvést Váš e-mail, ze kterého mi zpráva přijde. Tak, a teď se již můžete pustit do řešení otázek:

1. VYJMENUJTE VŠECHNA GEOLOGICKÁ OBDOBÍ PALEOGÉNU (STARŠÍCH TŘETIHOR).

2. KDY (V POČTECH MILIONŮ LET) ZAČALY TŘETIHORY?

3. PŘED KOLIKA MILIONY LETY, VE KTERÉM GEOLOGICKÉM OBDOBÍ STARŠÍCH TŘETIHOR A NA KTERÉM Z KONTINENTŮ SE POPRVÉ OBJEVIL ŘÁD XENARTHRA?

4. KDY A KDE ŽIL ICARONYCTERIS?

5. KTERÝM TYPEM ŽIVOČICHA BYL PALAEOLODUS AMBIGUUS?

Všem Vám přeji mnoho štěstí... Chtěl bych ještě vysvětlit, proč jsem se rozhodl pro soutěž závisející na několika kolech. Během déle běžící soutěže se totiž můžou přihlásit i hráči, kteří se rozhodli soutěžit později.

5 komentářů:

martinoraptor řekl(a)...

Tak dobře, zkusím štěstí: marty.m293@gmail.com

blogplateosaurus řekl(a)...

Hlásím se. E-mail : blogovyemail@post.cz

dinosaurss řekl(a)...

Počítej se mnou :) : dinosaurss@email.cz

blogplateosaurus řekl(a)...

Tím nilský jsem myslel krokodýla nilského. K těm živým zkamenělinám patří také drápkovci a latimérie.

martinoraptor řekl(a)...

Na ostrorepy jsem uplně zapomněl.

Okomentovat

Nejčtenější