pondělí 8. srpna 2011

Lachtani v ohrožení!

Kdysi tak velká populace lachtanů je nyní již dávnou minulostí. Čím lidé hubí více a více, čím více ničí přirozené životní prostředí lachtanů, tím více jich hyne. Lachtani potřebují svoji potravu, dobré místo na přežití a samozřejmě nenarušenou přírodu. V Hant Bay, kde jsou lachtani ohroženi možná nejvíce na světě nyní pokračuje závod o to, zda-li ještě malá populace lachtanů přežije. Jeden muž se o to snaží ze všech sil, i když je tento boj takřka prohraný. Záchrana některých mladých lachtanů by však mohla tomuto druhu pomoci. Problém je však také v tom, o co lovcům jde. V Namibii jsou lachtani ohroženi také asi nejvíce. Lovci zde používají tu nejhorší taktiku lovu divoké zvěře na světě. Jednoduše zabijí mláďata a dospělce nechají. Vyřadí ze skupiny několik mláďat či mladých jedinců. Staré jedince, kteří brzy zemřou, nechají a občas pro ně přijedou. To nejhorší však je, že v Namibii žije tak málo lachtanů, že zanedliuho by mohli zcela vyhynout. Ideální prostředí, nedaleko jižního pobřeží Namibie je posledním místem, kde jsou lachtani schopni se rozmnožit a žít zde. Jak to tedy bude s osudem těchto krásných savců? Jesli-že je budeme chránit a chránit i přírodu, přežijí! Zachraňme tedy lachtany!

Tento článek bych nikdy nemohl napsat, nebýt francouzského dokumentárního seriálu "Přežijeme na naší planetě", který byl na ČT2 vysílán v pátek v 17:00.

5 komentářů:

dinosaurss řekl(a)...

Moc hezky napsané..je mi jich líto,,:(

Prehistoricworld řekl(a)...

Zcela jasně jsem pro záchranu,ale myslím si že už je příliš pozdě,protože jen málo lidí se věnuje věcem jako my... :/

dinosaurss řekl(a)...

[2]: To i já jsem určitě pro záchranu ,ale kdybychom jim nebraly stále více životního prostředí ,tak by se to ohroženým druhům ,jako jsou tito lachtani nestávalo..:(

Gabriela řekl(a)...

Moc pěkný článek. Podobné stránky a články bych nevyhledávala, kdybych neviděla právě tento dokumentární seriál 'Přežijeme na naší planetě'. Myslím, že je dost času na to, aby byla planeta zachráněna. Je to o lidem, bylo a VŽDYCKY bude. Možná, že až tento dokument. seriál otevřel oči a ukázal, o co všechno přicházíme. Jednou bych chtěla stejně jako malá hrstka lidí na tomto světě tyto zvířata chránit a starat se o to, aby tu s námi zůstala.

HAAS řekl(a)...

[4]: Děkuji...

Okomentovat

Nejčtenější