čtvrtek 18. srpna 2011

Kobra královská-Had stavící si hnízdo z listí a větviček

Včera tu byl popis chřestýše rohatého, dnes to bude kobra královská.

Latinské jméno: Ophiophagus hannah
Rozšíření: Indie a velká část jihovýchodní Asie
Velikost: Délka až 5,5 metru, ale největší jedinec měl 5,7 metru.
Kobra králosvká je zjevně největším jedovatým hadem na světě. Největší jedinec, chovaný v londýnské zoo ve Velké Británii měřil celých 5,7 metru a učinil tak velikostní rekord. Kobry královské žijí skrytě a výlučně se živí jinými hady. Při výpadu tento had dosáhne až do dvoumetrové vzdálenosti a proto je pravděpodobně považován za tak hrozivého. Nicméně kobra královská si staví narozdíl od většiny hadů hnízdo s listí a větviček, samice do něj naklade až 40 vajec. A hlídá je až do doby, než se mláďata vylíhnou.

Příště dvoumetrová zmije gabunská!

5 komentářů:

deinonych řekl(a)...

klidně o tom napiš

ALBERTA29JIMENEZ řekl(a)...

The <a href="http://goodfinance-blog.com/topics/business-loans">business loans</a> are very useful for people, which want to ground their own career. As a fact, that's not hard to get a credit loan.

Louis Vuitton Outlet řekl(a)...

Louis Vuitton handbags are classic in style, but the appearance is always changed somewhat in order to give you Louis Vuitton Outlet something fresh and new to select from for the season. The Tivoli GM, for instance, has the classic Louis Vuitton print.

designer wedding dresses řekl(a)...

I always like to read on these topics and one of the best thing is this
http://www.agoweddingdresses.net/

ugg boots cheap řekl(a)...

I retain listening to distinct news speak about getting free online grant applications so I have been looking around for genuine greatest website to get one.
http://www.shoesvisit.com/ugg-ultra-short-boots.html

Okomentovat

Nejčtenější