čtvrtek 21. října 2010

Nessiiny příbuznosti-část 1.-Nessie není jedináček

Zatím byly všechny mé projekty a seriály z pravěku, teď ale přináším projekt sice ze současné přírody, ale kdybychom se do tohoto světa podívali, ocitli bychom se dávno v minulosti...

Nessiiny příbuznosti-část 1.-Nessie není jedináček:

Jméno: Ogopogo,
Kde "žije": Severní Amerika,
Možná vysvětlení: Vlny nebo jeseter jezerní.
Skotská Nessie není jediným kryptidem, který se podobá vyhynulé čeledi Plesiosaurovitých. Od roku 1959 byla pozorována v Severní Americe příšera ještě větších rozměrů, která však záhadnější méně není. Dostala jméno Ogopogo podle Kanadského jezera Okanagan. To tedy také znamená, že tento živočich se vysskytuje pouze v Severní Americe. Jeho krk je prý podle Millerů, kteří ho v roce 1959 sledovali, hodněě dloohý a vypadá trochu jako vlny. Ano, vlny... Možná šlo jen o oční klam. Millerovi ho ale nesledovali z nějaké krátké vzdálenosti, bylo to ze z cca 75 metrů. Fotky jsou hodně rozmazané. I když později, v osmdesátých letech minulého století byl spozorován zelenočerný tvor na břehu, daleko od jednoho fotografa. Buď ale Ogopogo žije, nebo je to také velmi známé zvíře. Je snad jeseter jezerní nějaká příšera? Není, je to normální živočich. Přesto se mnoho vědců naklání k první možnosti. Není ale vyloučeno, že slavné Ogopogo žije...

Jméno: Příšera z jezera Van,
Kde "žije": Asie,
Možná vysvětlení: Atrakce na věšší úroveň turistického ruchu.
I Asie má svou záhadnou příšeru. Je to příšera z jezera Van. Bestami Alkan tvrdí, že prý příšeru jednoho dne zahlédl, když se vydal k jezeru. Není ale úplně jisté, zda-li vůbec příšera z jezera Van žije. Vlastně nedostala ani své jméno a to právě napovídá, že může jít jen o atrakci, aby se zvýšila úroveň už tak početného turistického ruchu. Tím by si samozřejmě země více vydělala a mohla by pokračovat ve stavbě domů, obchodů atd. Přesto Alkan není jediný, kdo tvrdí, že příšeru zahlédl. Ulan Kozak pořídil 12.7.1997 hodně nekvalitní video příšery z jezera Van. Hlava na videu prý vypadá trochu jako aligátoří, mohlo by i toto být vysvětlení? Je jednoduché si ze zoo vypůjčit aligátora a nechat po plavat ve volné přírodě...

V příštím díle se dozvíte: Záhadný tvor pozorovaný už v šedesátých letech minulého století... Živočich Mokele-Mbebe je opravdu záhadný. Ale i Nessie o sobě toho mnoho skrývá. Druhý díl seriálu Nessiiny příbuznosti-část 2.-Důkazy, uvidíte brzy na www.blogorgonopsid.blog..cz .

Doufám, že se Vám tento první díl mého seriálu o kryptozoologii líbil...
Zdroje: Poslední obrázek je z www.kryptozoologicky.blog.cz .

17 komentářů:

Oblíbený dinosaur řekl(a)...

Zajímavý.Promiň že jsem tu dlouho nebyl, to viš, škola. Hele, já nevim, kde si založit blog, ale chtěl bych ho. Poradiš?

HAAS řekl(a)...

[1]:Zadej www.blog.cz/ a pak klikni na zaaložit nový blog. Je to velmi jednoduché.

forusrakos řekl(a)...

Haasi máš opravdu výborné nápady, těším se na další část.

forusrakos řekl(a)...

Určitě, budu moc rád a o čem bysme psali?

vendac řekl(a)...

Pěkné. Podle mně to ale nežije.

robbca řekl(a)...

Velmi zajímavý článek. Ano máš pravdu Ogopogo a příšera z jezera van je každá jiné :-) Dobře že už zas píšeš

forusrakos řekl(a)...

Tak já jsem zrovna úplně bez nápadů. Zamlouvalo by se mi to o tom vývoji zvířat nebo možná taky něco o zvířatech, kterým hrozí bezprostřední vyhubení.

Anna řekl(a)...

Jak myslíš tu frázi, že je "snadné si ze ZOO vypůjčit aligátora"? Která ZOO, proboha, půjčuje aligátory? :D

dinosaurss řekl(a)...

Pání..to je něco..cokdyž váážně přežili nějací tvorové z doby dávno minulé?..například Elasmosaurus..a další..ale to si myslím ,že je nemožné..!..A nebo to taky může být nějaký přerostlý vodní had ...zajímavéé opravdu velmi velmi zajímavé..Myslím ale ,že to není výmysl ,že něco takového opravdu existuje..:D Ale to je můj názor..každý si myslí něco jiného o Nessie a dalších tvorech.:)→Výborný článek!

Trevino26Melinda řekl(a)...

Have no enough cash to buy a building? Worry no more, just because it's possible to get the <a href="http://goodfinance-blog.com/topics/home-loans">home loans</a> to resolve such problems. Therefore get a short term loan to buy all you require.

Louis Vuitton Outlet řekl(a)...

One of the top designers in terms of travel bags and leather goods is Louis Vuitton. If one of your goals is to Louis Vuitton Outlet enhance your wardrobe then Louis Vuitton handbags are definitely a must have. You can choose from several different varieties of bags.

Coach Outlet řekl(a)...

Secondly,the stores you visit to checkout clearance rack and see if you want it. It is best to find the lowest prices to see whether something captures. You will be surprised to know that these bags are up to 70% to make the original price.

Coach Factory Outlet řekl(a)...

Beck G-boysの二大キングの片割れなり。Gはゲイじゃないのでよろしく←よく間違われる。 G-boysのGは GIRIGIRI のGです

Coach Outlet Online řekl(a)...

Retailers as varied as the coach outlet and Office Depot reported lower quarterly sales, continues to show that Despite some predictions that the recession may be at an end, consumers reduced to almost everything.

Coach Outlet Online řekl(a)...

caili0921This is a mainstream view in the community have great supporters, great view.

ugg bailey buttons řekl(a)...

Q. Why did the computer squeak.
http://www.shoesvisit.com/ugg-classic-metallic-boots.html

louboutin boots řekl(a)...

Q. Why don't you see giraffes in elementary school?
http://www.shoesgreat.com/

Okomentovat

Nejčtenější