středa 18. srpna 2010

Množství vrstevníků-mnohdy ochrana

Další část mého dokuemntárního seriálu nás tentokrát zavede dále, tak doufám, že se Vám to bude líbit. Pátá část bude za nedlouho!

ŽIVOT VE SKUPINÁCH-ČÁST ČTVRTÁ-MNOŽSTVÍ VRSTEVNÍKŮ-MNOHDY OCHRANA

V jedné z částí dokuemntárního seriálu jménem Planeta Dinosaurů jsme mohli vidět nepochybnou scénu lovu malých dinosaurů Alvarezsaurů při lovu na "hromadu" mláďat Saltasaurů. Další neodvratitelná scéna byla vyobrazena v druhé epizodě seriálu BBC Putování s dinosaury, kde Allosaurus ulovil jen jedno mládě Diplodoca. V této části budeme zjišťovat, co dokáže množství vrstevníků, když je někdo loví. Scény z dokumentů, jejichž jména jsem vyjmenoval, byly pravdivé... Ale i menší skupinky měly své výhody. Avšak nejvyšším stupněm na přežití je množství vrstevníků. Při těchto chvílích by se Vám mohly vyobrazit různé situace. Představte si třeba scénu, jak mláďata Iguanodontů utíkají před dospělcem Tarascosaura. Dravec chytá pouze nějaká mláďata, zatímco ostatní zůstávají na živu. V těchto chvílích nemohl platit smutek-šlo zde zvlíště o život... Nové úkazy dokonce poukazují na to, že mláďata ve svém putování musela žíti opravdu ve velkých skupinkách. Tím bylo více šancí na přežití...

Tato kapitola byla spíše velmi stručná, ale na další část, která bude patřit mezi speciální, se můžete těšit už začátkem příštího týdne! Bude se jmenovat "Stádo Parasaurolophů"!

4 komentáře:

Eva řekl(a)...

Pěkné!

blogoguanlog řekl(a)...

zajímavý článek,jenom ten obrázek je ze zootycoon2 extinct animals,jenom se divím,že tam je iguanodon,protože iguanodon má být pouze v cretaceous calamity.

Eduard řekl(a)...

Super! Konečně někdo, kdo umí skloňovat. Spousta lidí píše "iguanodona" a to je špatně. Má to být "iguanodonta". Chválím!

forusrakos řekl(a)...

Je to zajímavý, už se těším na ty parasaurolophy.

Okomentovat

Nejčtenější