sobota 7. srpna 2010

Leedsichthys

Jméno: Leedsichthys,
zbůsob obživy: filtrační potrava,
délka: největší ryba která kdy žila, asi 27 metrů.
Popis:
Leedsichtrhys byla obrovská a zároveň největší ryba v historii Země, žila společně s dravám Liopleurodonem v době Jury před 160-145 miliony lety. Velice neobvyklá je zvláště v počtu zubů: bylo jich zhruba 40 000. Na svojí velikost se živila pouze filtrační potravou a odvěkými nepříteli něchto gigantů byli pliosaurovití. Leedsichrhys měla malé oči ale obrovité ploutve. Kdyby ještě dnes Leedsichthys žila, hned po velrybách by byla možná největším tvorem na Zemi. Zemřela kvůli Jurským Armagedonům které ji postihly.



Omlouvám se za spoždění článků v této rubrice. Teď je sem budu dávat trochu více, Jura totiž ještě neopustila své místo. Příště to bude jedno méně obvyklé monstrum!

10 komentářů:

vendac řekl(a)...

Které?

forusrakos řekl(a)...

taky by mě to zajímalo, jinak moc pěkný popis

Eva řekl(a)...

Hezké

Eduard2 řekl(a)...

Zkouším, jestli to s jiným nickem jde, protože můj minulý příspěvek byl vyhodnocený jako spam:o( Ale jelikož to dřív šlo, tak se domnívám, že mě zablokoval HAAS. Jen nevím proč...

slechtickerody řekl(a)...

přidáš si můj blog do oblíbených?pls já tě mám taky v oblíbených

HAAS řekl(a)...

[4]: Ne, já jsem tě neblokoval. Buď ten komentář byl moc dlouhý a nebo obsahoval jiné znaky. Ale neblokoval jsem tě!

Eduard řekl(a)...

[6]: Když jsem reagoval na tvůj příspěvek týkající se yaverlandii (posílal jsem internetové zdroje, které podporují, co jsem tvrdil), tak mi to napsalo, že to bylo vyhodnoceno jako spam a že administrátor rozhodne o jeho uveřejnění, ale zatím to uveřejněno nebylo. Asi to budeš mít někde v administraci mezi komentáři.

Maiasaura řekl(a)...

Pěkné

dinosaurss řekl(a)...

Moc hezké:) ale co bude příště?..:D♥

designer shoes with red soles řekl(a)...

I came across your site whiledoing a exploreon how to shed some pounds in Google. Great info here, l will bookmark it immediatelyfor future reading.
http://www.shoesgreat.com/

Okomentovat

Nejčtenější