pátek 30. června 2023

Obrázek týdne 30. 6. 2023

Končí poslední červnový pracovní týden, a zrovna tak končí i letošní Měsíc hrdosti! Už nějakou dobu jsem si říkal, že bych ho měl zakončit Obrázkem týdne s gay dinosaury... takže tady je! Toto krásné dílo je od Meep, čtyřiadvacetiletých umělců zaměřujících se na malby dinosaurů a dalších monstrózních zvířat. Užijme si společně pohled do intimní chvilky, kterou spolu zažívají dva samci dinosauřího druhu, který je určitě vysoko na seznamu těch nejoblíbenějších každého z nás.


Popisek k obrázku: Dva samci hřebenatého dinosaura druhu Parasaurolophus walkeri procházejí pozdní fází vzájemných námluv. Jemně se dotýkají svými kachními zobáky, určenými primárně k ukusování a rozmělňování nižší až středně vysoké vegetace, nyní však využívané k posilnění pouta, jež se mezi nimi za posledních pár hodin zrodilo. Jeden z partnerů ulehává na bok, a druhý mu láskyplně pokládá pravou přední končetinu na hřbet, jako by objímal. Parasaurolofové si vzájemně hledí do očí, oba zaujati výrazně zbarvenou, oranžovou hlavou svého nového přítele. Sbližují se jejich ocasy, po většinu času tuhé, nyní však rozvolněné, kroutící se, jak se úroveň vášně v této intimní chvíli zvyšuje. Jako sobě rovní vstupují do příjemného momentu, v němž budou existovat jen jeden pro druhého. Taková byla láska v časech dinosaurů. Parasaurolophus walkeri byl až 11,5 metru dlouhý hadrosaurid vážící okolo 2,5 tuny. Je znám pro svůj dozadu směřující hlavový hřeben, pomocí něhož byl schopen vydávat hluboké, hlasité zvuky. Komunikace pro tyto dinosauří kolektivisty nikdy nebyla problémem. Scéna se odehrává v listnatém lese na území dnešního severoamerického západu v pozdní křídě před 75 miliony roky.

Jednu věc už o mě jistě víte - I love gay dinosaurs! Vždyť jsem taky bi ace, tak se není, čemu divit! Velký palec nahoru Meep za toto krásné dílo, hodné přinejmenším proměny pracovní plochy v našich počítačích.
Včera se v poslanecké sněmovně této podivné malé země projednávalo manželství pro všechny... už zase, protože ještě pořád po těch letech není schválené. Česko je jednou z pouhých tří zemí takzvané západní Evropy (ať už to znamená cokoliv, protože já na nějaký západ a východ rozhodně nehraji), která ho ještě pořád nemá legalizované. Ostuda všem těm pravicovým politikům, kteří včera ve sněmovně šířili homofobní a celkově queerfobní názory! A naopak těm, kteří manželství pro všechny hájili - od pár lidí z TOP 09 po všechny Piráty - velký dík. I já, wildlife blogger, který deset let tu duhu na veřejnosti neukázal, mám o rovnoprávné manželství samozřejmě velký zájem.
Soutěž "Uhodni plaza!" brzy skončí, a vy se na mém blogu dočkáte sporadičtějších, ale přesto dle mého zajímavých příspěvků. Především mám pro vás novou část svých dokumentárních novinek, jež vyjde v pondělí 3. července!

2 komentáře:

EviSchizoid řekl(a)...

Tohle je náhodou moc roztomilý obrázek! Ať manželství pro všechny konečně uzákoní! Pamatuju, jak jsem o tom jako malá přemýšlela a vůbec mi nešlo do hlavy, proč bych si jednou nesměla vzít holku. Česko to má nějak špatně. xD

Kuzuri řekl(a)...

Souhlas. :)

Okomentovat

Nejčtenější