neděle 2. února 2014

Zvláštní ještěr z Colorada

Colorado je podle některých svědků domovem velice zvláštního druhu ještěra, který až zarážejícím způsobem připomíná některé malé teropodní dinosaury. K jeho pozorování údajně došlo již několikrát a pokaždé šlo podle výpovědi pozorovatelů o zvíře stejné barvy i velikosti. Ještěr by měl mít mezi prsty plovací blány a sledován byl vždy v blízkosti vody. Místní mu říkají Mini Rex. Zvíře dokonce jako masožraví dinosauři i chodí-je to bipední tvor, pohybuje se po zadních nohou, ocasem prý udržuje rovnováhu těla a hlava skutečně připomíná dravce. Přední končetiny jsou prý opravdu kratší, než ty zadní. Tvor by měl mít zhruba žlutozelenou barvu kůže. Pokud ale tvor skutečně existuje, není jasné. Jako "důkazy" mohou svědci předložit fotografie, ty však mohou být jednoduše podvrhem. Ještěr prozatím není přirovnáván k nějakému konkrétnímu druhu dinosaura, je však také možné, že skutečně žije a ve skutečnosti se jedná pouze o zatím nepopsaný druh plaza. Kdo ví, život je plný tajemství...

Myslíte si, že se jedná o podvrh, nebo tento živočich opravdu žije na území státu Colorado?

5 komentářů:

HAAS řekl(a)...

A málem bych zapomněl uvést: Více o tomto prazvláštním živočichovi se můžete dozvědět na www.deinonych.blog.cz.

martinoraptor řekl(a)...

Úžasné. Kdyby tam opravdu přežíval nějaký druh dinosaura byla by to teda opravdu paráda. S největší pravděpodobností to, ale bude podvrh nebo možná nějaký nový druh živočicha. I tak je to ovšem skvělé.

martinoraptor řekl(a)...

Oprava: I tak by to ovšem bylo skvělé.

dinosaurss řekl(a)...

No teda, těžko říct, zdali to je podvrh, protože neustále jsou objevováni noví živočichové, kdyby to byl živoucí dinosaurus, tak by to bylo senzační. ;-)

dinosaurss řekl(a)...

Ano, to jistě ano, mohl by to být nějaký plaz- to je asi nejpravděpodobnější..

Okomentovat

Nejčtenější