sobota 8. února 2014

Putování s dinosaury Speciál: Obří dráp

Na úžasném dobrodružství budeme následovat zoologa a dobrodruha Nigela Marvena na fantastické cestě přímo proti proudu času, abychom se shledali s největšími a nejbizarnějšími živočichy všech dob! Další pokračování úspěšného dokumentu BBC Putování s dinosaury s názvem Obří dráp...

Nigel Marven se vrací zpět v čase o 75 milionů let do pouště Nemegt v Mongolsku. Chce vypátrat majitele obří prehistorické záhady: Drápu, který měří 75 centimetrů. Paleontologové to zvíře nazvali Therizinosaurus, nebo "ještěr s kosou". Stan mu ale zboří Saurolophus, jeden z celého stáda, které obývá buši. Nigel natočí Saurolophy a poté se vrátí ke stanu. Doufá totiž, že se mu majitele obřího drápu podaří najít. Po cestě pouští narazí na hnízdící kolonii Protoceratopsů a projde jimi jen za pomocí červené vlajky, kterou je odláká od vajec. Dorazí k pralesu, který je snad domovem velkých masožravých dinosaurů. Jakmile prochází řekou, všimne si, že je sledován. Uvidí Velociraptory a naštěstí zjistí, že kořistí, kterou stopují, není on sám. Velociraptoři zabijí starého samce Protoceratopse. Nigel si musí v pralese postavit stan. V noci jej vyruší Mononykus, Nigel si ho chytí, prohlédne a zase pustí. Druhého dne pokračuje. Najde hnízdo Therizinosaura, je však vykradené nějakým druhem pravěkého varana. Kolem vajec masožravce však najde i trus býložravce a nedokáže si záhadu vysvětlit. Na stepi zahlédne Tarbosaura, který se přiblíží hodně blízko, avšak Nigel naštěstí setkání přežije. U velkého sladkovodního jezera pak konečně Therizinosaura najde. Proběhne souboj Tarbosaura s Therizinosaurem a poté Nigel zjistí, že tvor, kterého hledal, je ve skutečnosti celkem mírumilovný býložravec... Tím končí jeho úžasné dobrodružství. Tento speciál Vás jistě nadchne... Z pravěkých zvířat jsou zde: Therizinosaurus, Tarbosaurus, Saurolophus, Velociraptor, Protoceratops, Mononykus a Azhdarcho.

Příště popis epizody "Země obrů"!

8 komentářů:

kryptoraptor řekl(a)...

nové dino války.

martinoraptor řekl(a)...

Pan Martinoraptor se omlouvá.:-D Předtím jsem to napsal špatně. Chtěl jsem teda spíš napsat v názvech ve kterých se vyskytuje slovo smrt.

martinoraptor řekl(a)...

Jinak hezký popis. Tenhle díl jsem z těch dvou měl teda raději.

deinonych řekl(a)...

Prosím nepiš mi na blog spamy typu žiješ vůbec. Nechcu tam mít řádku spamů jako u raptorexe nebo mojeznamky.

martinoraptor řekl(a)...

Pokud myslíš tam tu nechvalně známou epizodu z tam toho nechvalně známého seriálu tak jo. Myslím, ale, že je pěkný.

dinosaurss řekl(a)...

Povedené!!

Steven řekl(a)...

Je to fakt dobrej film vždycky me moc bavil

Antroz T6 řekl(a)...

Zrovna včera jsem se na to koukal, škoda, že takového filmy už Nigel nenatáčí.

Okomentovat

Nejčtenější