úterý 11. září 2012

Dokumenty, které stojí za to vidět - 11. 9. 2012

Jak jsem sliboval, po týdnu opět přináším Dokumenty, které stojí za to vidět... A s nimi i informace o dokumentárních DVD, což zde nebylo zhruba rok...

Každý pátek můžete v cyklu Zázračná planeta na Dvojce sledovat opravdu povedený dokumentární seriál BBC s názvem Jižní Pacifik. Tento týden poběží již třetí díl, a to Nekonečná modř.
Každou neděli nám Dvojka nabízí cyklus Tajemství divočiny v 17:20.
Každé pondělí nám Dvojka přináší i cestovatelský, přírodovědný cyklus Ushuaia.
Každý všední den, od 17:00, nyní běží na National Geographic velice zajímavý cyklus Velké migrace. Pokud nevíte, tento asi dva roky starý dokument již získal spoustu ocenění (zanedlouho také vyjde na DVD).
Dnes, v 18:00 běží na NG Wild velice poutavý cyklus s názvem Skandinávská divočina.
Hned nato, v 19:00 nám NG Wild přináší také Ruskou divočinu.
Od 20:05 dnes na Animal Planet běží poutavý dokument Invaze žraloků bílých.
Od nynějska můžete každý den v 19:35 na Animal Planet sledovat cyklus Shamwari - Život v divoké přírodě. Prozatím jsem viděl pouze jednu epizodu, dokument pojednává o týmu veterinářů pracujících v africké rezervaci.
Jak již spousta lidí ví, na Spektru vysílají každý pátek ve 21:20 (a kdo neví, tak tři dny na to reprízu ve 12:30) opravdu velice povedený seriál BBC z minulého roku - Planetu dinosaurů!
Každou neděli od 20:00 můžete na Viasat Nature sledovat cyklus, kterého si společně se Životem savců BBC cení asi nejvíce - Planeta Země.
Zítra v 19:05 můžete na Viasat Nature sledovat Ošklivá zvířata Nigela Marvena!
Opět Nigel, 13. září, též v 19:05, a to v dokumentu Nigel Marven a dobrodružství s nosorožci.
Sobota, 7:00 na Viasat Nature - dokument Na křídlech modlitby, který pojednává o papoušcích žijících v zajetí.
Každý den, od pondělí do neděle, běží již druhý týden na kanálu Eden, vždy v 8:00, dokument Katastrofa zvířecí říše (nebo též Armagedon zvířecí říše).

______

Také na DVD se objevuje spousta dokumentů. Společnosti, jako H.C.E. nebo InterSonic reedikují disky dokumentů BBC, Discovery Channel, Discovery World, Animal Planet nebo The History Channel. Od H.C.E. například po dvou letech znovu Svět přírody, od InterSonicu třeba zajímavá Zuřící planeta...

Doufám, že se alespoň na nějaké z těchto dokumentů (respektive DVD) podíváte a něco si z nich i odnesete... Tento týden Vás ještě čeká třeba DirePark nebo Zajímavosti ze světa dinosaurů...

5 komentářů:

Alfaraptor řekl(a)...

Pěkný souhrn, je dobré mít tolik informací na jednom místě. Nechtěl by jsi už změnit anketu na konci článku? Podle mě je tu už hodně dlouho.

Coach Factory řekl(a)...

Suppliers since different because the mentor store and also Business office Depot noted reduced quarterly revenue, continues to present in which Regardless of several estimations the economic depression could be with a conclusion, buyers lowered to be able to every little thing.

Coach Factory řekl(a)...

Stores while various because instructor wall plug along with Place of work Depot described decrease quarterly income, is constantly on the demonstrate that will Even with a number of prophecies that this tough economy could possibly be in a stop, shoppers diminished for you to every thing.

Coach Outlet Online řekl(a)...

caili0921This is a mainstream view in the community have great supporters, great view.

bridal dress řekl(a)...

You make a lot of fine arguments with this blog post however it is tricky in my opinion to focus on the content because of the broken page design!.
http://www.agoweddingdresses.net/

Okomentovat

Nejčtenější