čtvrtek 6. září 2012

Godinotia



Jméno: Godinotia
Výskyt: střední Evropa
Potrava: Různé druhy hmyzu nebo listů
Popis:
Podobně, jako někteří dnešní zástupci čeledi lemurovitých, i Godinotia byla nočním živočichem. Šlo o velice primitivního primáta, jenž však nebyl vybaven drápy, ale nehty. Nevíme nic o barvě Godinotie, nemusela býti nijak chráněna, protože přes den jen spala a v noci aktivně hledala potravu a přežívala. Godinotie žily samotářsky. Byla přes 30 centimetrů douhá, pokud nepočítáme ocas. Jméno zvíře dostalo podle svého objevitele, Marca Godinota. Fosílie toho obzvláště zajímavého předchůdce lidí paleontologové našli například v dolině Messel, ve středu Neměcka. Chápavé končetiny a ocas zaručují mnoha dnešním primátům bezstarostně skákat z větve na větev, Godinotie nebyly výjimkou...



Příště se dozvíte o dalším živočichovi z první epizody dokumentu Putování s pravěkými zvířaty...

5 komentářů:

dinosaurss řekl(a)...

O Godinotiích jsem se poprvé dozvěděl v putování s pravěkými zvířaty, kde byly výborně ztvárněny, výborný popis s obrázky!

siamotyran řekl(a)...

Asi jedna z mála opic která mohla žít v dnešních čechách :D

Coach Outlet Online řekl(a)...

Retailers as varied as the coach outlet and Office Depot reported lower quarterly sales, continues to show that Despite some predictions that the recession may be at an end, consumers reduced to almost everything.

Coach Factory řekl(a)...

caili0921This is a mainstream view in the community have great supporters, great view.

Kala řekl(a)...

Tvá práce je velmi dobrá.

Okomentovat

Nejčtenější