neděle 21. listopadu 2010

Spadne už příští týden první vločka?

V poslední době, přes dobu prosince téměř vůbec nesněžilo. Ale mohlo by se to nějak změnit? Na tuto otázku jsem se dnes rozhodl napsat článek...

SPADNE TEDY PRVNÍ VLOČKA UŽ PŘÍŠTÍ TÝDEN?
Podle meteorologů by už příští týden mělo sněžit. Teploty prý klesnou na -10°C. Vypadá to však, že sníh brzy opadne a to by znamenalo, že by místo bílého sněhu opět byla na zemi jen černá voda rozježděná auty. Zcela je však jisté, že by mělo začít sněžit už vížně příští týden...

NÁZNAKY ZIMY:
Kolem 20.října správně přilétají havrani sem, kde má být zima. Teno rok však přiletěli už 15.října a to znamená jedno: že zima tentokrát může být jiná než vždy. Oni nebyli ale jediní, kdo byli náznaky zimy. Už teď pomalu klesá teplota venku. Podzim se tedy už uchyluje ke konci.

JAKÁ BY MĚLA BÝT TENTO ROK ZIMA?
Je to teprve nedávno, co ale polští meteorologové přišli s nálezem, dosud ještě snad nejistým, že Evropu by měly pohltit strašné mrazy. Měly by dosahovat kolem -20 nebo -30°C . To ale znamená, že by mrzlo a venku by nebylo pro nikoho dostupno. I když je možná nález ještě jen nepravdivý, k tomuto nálezu se už přiklonili i čeští meteorologové.

SKLENÍKOVÝ EFEKT-VYSVĚTLENÍ PŘEDEŠLÝCH ZIM:
V roce 2008 v Africe sněžilo. V Evropě byly Vánoce na blátě a spousta těchto podobných událostí. Za vinu to má jistojistě člověk. Je to nedávno, co jsem psal o tání ledovců. Člověk samozřejmě může i za skleníkový efekt, který je kolem naší planety. Možná, že to bylo mohlo být vysvětlení Vánoc na blátě u nás a mrznutí v Africe.

Tento článek Vám mohl snad něco poodhalit o zimě tohoto roku. Zdroje obrázků:
Havran: www.priroda.cz a skleníkový efekt z www.in-pocasi.cz .

3 komentáře:

forusrakos řekl(a)...

U nás už sněží asi tři dny :D, ale už to pomalu zase leze dolu, to je dobře protože nemám rád zimu!!!

Maiasaura řekl(a)...

Pěkny članek

Anna řekl(a)...

Zajímavé...

Okomentovat

Nejčtenější