sobota 27. února 2010

Pláň života i smrti-část 8.

Minulá část:
Mládě se páslo v kapradinách, když tu najednou uvidělo smečku Célofizisů, jak loví ryby. Do řek připluli Rutiodoni. Célofizisové objevily mládě, a tak se vydali na rychlí lov... Mládě jen tak tak přežilo, protože vůdčí samici zabil jeden Rutiodon... Mládě přežilo spoustu let samotářsky, ale něco ještě čeká...

PLÁŇ ŽIVOTA I SMRTI-ČÁST OSMÁ-SOPKA VYBUCHUJE

Mládě přežlo spustu let samotářsky... Nemělo to sice lehké, ale stal se z něho veliký Lystrosaurus-už nebyl mládě... Bylo to pro něj však těžšké... Nastalo období dešťů, které ale někdy nepřinášejí dobré věci... U řeky se v dešti objevil Postosuchus... Bylo cítit, jako kdyby byl nervózní. A taky že ano. Náhle zvedl hlavu, a rozběhl se až ke skalám. Náš Lystrosaurus jeho chování nechápal... Druhý den přestalo pršet. Ale ve vzduchu stále něco bylo. Mládě ucítilo sopečnatý prach. Podívalo se na sopku. Tento pach už trval snad týden. Zvířata umírala, rostliny usychali, v potoce už nebyli žádné ryby, a mládě, schované za vyschlím stromem hladovělo. Najednou ustalo... Ze sopky se pomalinku začal valit dým, který zahaloval celou oblohu. A náhle bylo nějhůř. Ze sopky se vyhnala chrlící láva. Desmatosuchové, kteří se zde pásly na posledních kořenech, vše zpozorovali jako první. Začali utíkat!!! Náš Lystrosaurus je viděl, a rychle dělal to co oni. Fytosauři rychle odpuli pryč z řeky. Láva byla hodně rychlá. Náš Lystrosaurus ucítil zvláštní pach. Pach, který už mnohokrát cítil... Byl to pach ošklivé smrti v plamenech lávy. Utíkal z celých sil, ale v této chvíly, jako kdyby mu nohy neběželi!!! Už šel pomalu... Smrt už pro něj nastala! Ale náhle náš Lystrosaurus uviděl, že je uprostřed řeky, a že ve vodě se láva mění v kámen!!! Pomalu odešlo z vody. Láva dokončila svojí práci za necelých 12 hodin. Ale mládě leželo u řeky už celé dva dny. A je dost jisté, co se přihodilo. Mládě zemřelo vysílením, když utíkalo před lávou... Do jezera připlaval poslední Fytosaurus, který se zakousl do jeho mrtvého těla. A proto Pláň života dostala své pravé jméno-Pláň života i smrti. A to proto, že zde zemřel statečný Lystrosaurus...

Popisek k obrázku:Do jezera připlaval poslední Fytosaurus, který se zakousl do mrtvého těla Lystrosaura...
Dotazník o příběhu:
Místo odehrání:Dnešní Arizona,
Hlavní hrdina:Mládě Lystrosaura,
Překlad jméne do Angličtiny:Plain life of death,
Příběh se odehrál před 215 miliony lety...
Nový příběh pod jménem "Raptoří útes" čekejte začátkem příštího týdne...

14 komentářů:

juriju řekl(a)...

Pěkné.

juriju řekl(a)...

To pokračování právě píšu, ale nemám moc čas, protože si balím věci na lyžařský výcvik.

Oblíbený dinosaur řekl(a)...

Hezká část příběhu.Už se těším na další příběh.Jinak možná nabudu přítomen, pojedu k dědovi, a u toho budu tak 5 dní.Tak ahoj.

juriju řekl(a)...

Na výcvik jedu ještě dnes v 7:00 a vrátím se příští neděli 7.3.2010 asi v 14:00 Po tu dobu nebudu moci psát články.

dinozor řekl(a)...

hezký ale drobná chibička kouř se valý asi 1-5 před výbuchem.

Eva řekl(a)...

Super!

mojeznamky a Ingenpark řekl(a)...

Pěkné mimochodem k Tintinovi nevím já se

Anna (SB) řekl(a)...

Smutné, ale pěkné.

Anna (SB) řekl(a)...

Jasně, nemusíš se vůbec ptát. Stahuj si obrázky jak budeš chtít ;-)

mojeznamky a Ingenpark řekl(a)...

Kdyžtak si udělám web o Asterixovi a Tintinovi.

blogoguanlog řekl(a)...

Haasi,jak se menuješ v divokejch kmenech?

raptorex řekl(a)...

super ale taky smutné :(

Coach Outlet řekl(a)...

Secondly,the stores you visit to checkout clearance rack and see if you want it. It is best to find the lowest prices to see whether something captures. You will be surprised to know that these bags are up to 70% to make the original price.

long sleeve evening dress řekl(a)...

Thank you for the intelligent critique. Me and my neighbour were just preparing to do some research about this. I am very grateful to see such great information being shared freely out there.
http://www.rundress.org/

Okomentovat

Nejčtenější