pondělí 15. února 2010

Pláň života i smrti-část 5.

Minulá část:
Mládě se vrátilo na pláň živé a zdravé, za stopami Postosucha. Ten šel pít vodu, ale za skálou se objevil druhý dravec, a to stejného druhu... Oba bojovali o mršinu Lystrosaura, což byla jedna ze samic ze stáda mláděte. Postosuchus, který pil vodu, nakonec vyhrál, ale rychle odběhl, jelikož se na pláň dostala skupina Desmatosuchů...

PLÁŇ ŽIVOTA I SMRTI-ČÁST PÁTÁ-PETEINOSAURUS:
Mládě Lystrosaura se přikrčilo do křoví... Desmatosuchové šli naštěstí jen oklikou kolem vody, takže mládě nespatřily. Mládě rychle vylezlo, a podívalo se do dálky. Neuvidělo nic zvláštního, a tak se konečně vrátilo do křoví. Započla noc... Mládě, schované v křoví, se náhle vzbudilo... Na stromě uslyšelo a uvidělo podivný šust. Nemohlo však rozluštit, co to je. Muselo počkat na ráno... To nezačalo nějak pěkně. Ze stromu, v listí, se ozval skřehotavý zvuk. Najednou odtamtud něco vyletělo. Mládě se probudilo, a se zájmem sledovalo... Byl to Peteinosaurus, malinký Pterosaur, lovící vážky u řek. Našeho malého Lystrosaura ani nenapadlo, že za chvíly tu bude období sucha. Voda v řece se totiž už stále snižovala, a Fytosauři, kteří zde žili ještě nedávno, pomalu putovali pryč. Mládě sledovalo, jak Peteinosaurus loví vážky. Vyletěl ze stromu, a honil jednu vážku tak, že ta usedla znavením na větev stromu, a malý dravec ji v klidu pozřel. Křídla z vážky odhodil na zem... Najednou se však v křoví něco hnulo.
Co bude z mládětem až ve středu!

Popisek k obrázku:Peteinosaurus vyletěl ze stromu...
Zítra se dočkáte komiksu se jménem Kapitán Johnson!

3 komentáře:

Anna (SB) řekl(a)...

Zajímavé... Už se těším na další část :-)

Myškyn řekl(a)...

nevím co jsem vám udělala, ale nelezte na můj blog díky!

Myškyn řekl(a)...

já jsem si s ničím nezačala! Ale to je jedno už to nebudeme řešit prostě já nebudu lézt už na vaše blogy a vy nechoďte na můj když se vám nelíbí. Zbohem :)

Okomentovat

Nejčtenější