sobota 13. února 2010

Další dva nové objevy...

Je to velmi nadávno, co vědci zrekonstruovali obličej člověka z Grónska, starého 4 tisíce let. Pomohl jim k tomu však jen jeden vlas. Tento objev byl oznámen ve středu tento týden v časopise Nature. Muž dostal jméno "Inuka", ketrý měl krevní skupinu A, hnědé oči, tmavou pleť a tmavé vlasy, měl ale větší sklon k plešatění. Vědci tedy zjistily, že tlupa, ve které "Inuk" žil, lovila tuleně, nebo jiné mořské ptáky. V tuhé zimě přebývali pouze v chatrných stanech. Inukových vlasů bylo nalezeno čtyři, a dále už úlomky kostí. Měl zřejmě hodně široké zuby na horním patru, a suchý ušní maz... Zdroj: www.novinky.cz .

Dalším, nedávným objevem, je další barva dinosaura! Jde o barvu Anchiornise. Má úplně jinou barvu než nedávný objev zbarvení Sinosauropterixe. Peří Anchiornise má má více barev na keždém pramenu. Anchiornis žil deset miliónů let před Archaeopterixem. Jestli si pamatujete na můj článek o zbarvení Sinosauropterixe, psal jsem, že je zkoumán ještě jeden tvor. Ano, je to Anchiornis, a my můžeme být hrdí, že se to vědcům podařilo dozkoumat...

Snad se Vám tento článek líbil... Kdyby ano, komentujte prosím o tom...


6 komentářů:

mojeznamky a Ingenpark řekl(a)...

To by bylo kdyby jsme zjistili jakou barvu měl T-Rex nebo Spino!

juriju řekl(a)...

[1]: Souhlasim. To by bylo dobrý.

Anna (SB) řekl(a)...

Oni toho mají Japonci víc... například ta SKUTEČNÁ Godzilla, známá z jejich domorodých legend  - podle ní vznikl slavný filmový námět.

dinozor řekl(a)...

ten článek je z mího blogu

dinozor řekl(a)...

[4]: ne kecám zdroj je odemě

beach wedding dresses 2012 řekl(a)...

Great post, great topic, I am always amazed by this.
http://www.rundress.org/

Okomentovat

Nejčtenější