středa 5. ledna 2011

Nejzajímavější kosmické události

Za dobu, kdy astronomové mohli pozorovat stále výše, jsme se dozvěděli jedny z nejfantastičtějších událostí, které se kdy staly...

200 000 METEROITŮ ZA HODINU!
17.listopadu v roce 1833 mohli obyvatelé USA pozorovat jednu z fantastických událostí, které se nikdy později neudály-smršť meteoritů. Na zem proletělo atmosférou a spadlo přes 200 000 meteoritů za hodinu a proto musela být pro prosté a chudé obyvatele tato úžasná scenerie něco podobného, jako zkázou. Dokážete si představit, jak to muselo vše vypadat?

ZATMĚNÍ SUNCE:
Včera mohli někteří lidé pozorovat zatmění slunce. Měsíc prý překryl Slunce a objevil se jen jakýsi žlutý srp, který zářil. Dnes ráno mohli tento jev asi nejlépe pozorovat obyvatelé Karlovarska protože zde měl být vidět tento úkaz jak unikátně, tak nejlépe... Zatmění Slunce vznikne pouze tehdy, kdy je Země vůči Slunci ve vhodné poloze a mezi Zemí a Sluncem je náš Měsíc. Ten dočasně zakryje Slunce a to buď zanikne (to se však stává málokdy), nebo se objeví jen jeho část.

ZATMĚNÍ V BUOUDNOSTI:
15.června roku 2011 budeme moci pozorovat zatmění Měsíce od 20.00 do 22.15 kdy bude opravdu unikátní. V roce 2015 přijde další zatmění Slunce a v roce 2026 přijde jedno z největších zatmění Slunce od pozorování v 20.století. Na vše si ale budeme ještě muset chvíli počkat...

Jestli se Vám tento článek líbil, prosím, komentujte...

4 komentáře:

Isla-Nublar-Crew řekl(a)...

Velice pozoruhodná práce. Osobně si to letní zatmění měsíce nebudu moci nechat ujít... :-)

deinonych řekl(a)...

Zajímavý článek.

forusrakos řekl(a)...

Pěkný článek, včera jsem pozoroval to zatmění a bylo to nezapomenutelné. Jo a Maiasaura se tě na mém blogu ptá, proč jsi ji zablokoval komentovat k tvým článkům.

wedding dresses řekl(a)...

A. Patty!
http://www.rundress.org/

Okomentovat

Nejčtenější