neděle 9. ledna 2011

Liliensternus

Liliensternus, jež dostal jméno pos vém objeviteli von Lilinsternovi žil na konci období Triasu a byl objeven v Německu, avšak, vědci se domnívají, že jako jeho příbuzní, mezi něžn patřil například Sintarsus žil i on v Severní Americe. Liliensternus patřil mezi ceratosauridní dinosaury a se svou pětimetrovou délkou si mohl dovolit i na větší prosauropody, jako třeba Efraasia. Existutuje mnoho druhů Liliensterna, a to L.orbitoangulatus, L.airelensis a L.liliensterni. Přední končetiny Liliensterna byly pětiprsté, jeho krk i tělo bylo štíhlé a stavěno k delšímu běhu. Možná žil u řek a i v lesích. Čtvrtý a pátý prst Liliensterna na přední končetině byly velmi zakrnělé a tak s nimi Liliensternus nemusel zrovna lehce manipulovat.
Jeho popis najdete třeba ve knížce "Dinosauři průvodce 270 rody", avšak je vystavován v každé třetí knížce.


Příště Gasosaurus!

5 komentářů:

forusrakos řekl(a)...

Jo a to jestli baví psát na blog jde opravdu hodně. Třeba já poslední dobou píšu hlavně proto, aby tam vůbec něco bylo a na kvalitě článků se to asi hodně odráží.

deinonych řekl(a)...

Ty obrázky jsou z té stránky když na ně klikneš. Tam si mlžeš vybrat jaký chceš a pak už jenom zkopíruješ zdrojový kód a hodíš si to sem a když na to někde klikne tak se tomu zvýší level. ale musíš se tam zaregistrovat.

dinosaurss řekl(a)...

ten vypadá zajímavě,,,..

princess wedding dresses řekl(a)...

A. Banananananananana!
http://www.yeardress.org/

tory burch shoes řekl(a)...

A. Three clothes-pins held up two shirts!
http://www.shoesgreat.com/

Okomentovat

Nejčtenější