sobota 25. ledna 2014

Hrůzná zima v Americe

Pro dnešek se trochu vzdálíme dinosaurům... Pokud sledujete události v televizi, noviny nebo jen tak narážíte na různé informace na internetu, určitě jste už zaznamenali, jakou děsivou zimu právě prožívá Severní Amerika. Mnoho zpráv o tom chodilo především na počátku ledna, teď se na chvíli odmlčely, ale krutá zima zase Ameriku zasáhla a podle toho to také v médiích vypadá. Fotografie zmrzlých domů, aut nebo dokonce Niagarských vodopádů jako z křišťálu už obletěly celý svět. Ve Washingotonu před pár dny napadlo na některých méně udržovaných místech dokonce 40 centimetrů sněhu, byly zavřeny úřady i školy, zpožděno bylo dokonce více jak 3000 letů a teplota se pohybovala okolo -15 až -20°C. Silnice byly nesjízdné a v Marylandu dokonce kvůli tomu zemřel i řidič. V Bostonu zase napadlo 46 centimetrů sněhu, 20 centimetrů v Massachussetts i v New Yorku a New Yersey na tom bylo podobně, jako Washington. Ledový vítr prý dosáhl rychlosti 50 kilometrů za hodinu. Teplotní výkyvy dokonce zaznamenali i v tropickém ráji-na Havaji. A Kanada na tom není o moc lépe, než USA. Tyto mrazy byly v Americe skutečně rekordní... Ovšem u nás by si mohla zima také trochu pospíšit. V posledních pár dnech se sice konečně začalo ochlazovat a napadla i malá vrstva sněhu, není to však tatáž zima, na jakou jsme mohli být zvyklí ještě před pár lety...

K nám zdá se takové mrazy bohudík nepřijdou, ale zima by trochu mohla projevit ochotu potěšit nás sněhem i tady. Možná se tak ale stane, protože má přijít menší ochlazení...



7 komentářů:

martinoraptor řekl(a)...

Jenom nic nezakřikni!

martinoraptor řekl(a)...

Ať nám ještě nepřivoláš takové obrovské mrazy. (Nebo případně tropický zbytek zimy).

martinoraptor řekl(a)...

:-)

dinosaurss řekl(a)...

To jsou úplné klimatické změny, ...tam, kde obvykle je 40°C nad nulou měli najednou 40°C pod nulou, viděl jsem v TV třeba to, jak fontána byla úplně zmrzlá a kolem zasněžené palmy atd..-no hrozné, hlavně chudáci ti obyvatelé- jak zvířecí, tak lidští, vůbec na takové počasí nejsou zvyklý..A v ČR ještě v půlce ledna bylo, jak kdyby byl duben..ale pravda je, že se opravdu začalo ochlazovat..u nás je i trošku sněhu, ale jen málo, stejně to hnedka zase roztaje a pak všude bude břečka..I když ..,zatím se drží..a fouká i docela dost studený vítr a celkově je už i dost chladno..No, uvidíme, jak se bude počasí chovat v následujících dnech..

Antroz T6 řekl(a)...

O tom už jsem slyšel. To jen dokazuje, jak strašně se chováme ke své planetě, teplotní výkyvy po celé planetě.. Čím nás příroda potrestá příště? Zatopením všech pobřežních zemí?

dinosaurblog řekl(a)...

Hrůza... Je štěstí, že nás to ZATÍM nezasáhlo...

dinosaurss řekl(a)...

Nene, vážně, no zrovna +40 tam nejspíš neměli, když došlo na tu velkou zimu, ale vím, že v USA měli i přes -50 a to je už co říct..

Okomentovat

Nejčtenější