sobota 30. června 2012

Nejasná legenda o dinosauří civilizaci

Dinosauři - zvířata, jenž vyhynula před 65 milióny lety následkem pádu gigantického meteoroidu do Mexického zálivu. Donedávna jsme znali pouze fakta o jejich divoké říši, o které se s klidným svědomím může říci, že šlo o prehistorickou divočinu, pochopitelně nijak nedotčenou... Nedávno se ale začala shromažďovat podivuhodná fakta; jak by vypadali dinosauři, kdyby nevyhynuli? Příbuznost Troodona s imaginárním Dinosauroidem, naprosto inteligentní dinosauři a spousta jiných... Někteří vědci si dokonce ovšem myslí, že dinosauři se vyvíjeli v něco nového už mnohem dříve - to by znamenalo, že vymyšlený Dinosauroid by mohl snad kdysi doopravdy existovat. Z dravých dinosaurů typu Troodona se nejdříve mohli začít vyvíjet zcela noví dinosauři, podle některých vědců mohli uchopovat předměty a pomocí nich lovit kořist. Žili ve skupinách a mezi nástroji začala revoluce. Poté by mohl přijít onen Dinosauroid, kterého si můžeme představit na africké savaně v oblečení z kůže a z kamennými zbraněmi... A jak si čas ubíhal, Dinosauroidi (podobně, jako dnes my, lidé), vyhubili většinu tamních živočichů, což nám přivádí otázku; padl meteorit vůbec někdy v tomto období na Zemi? Nic z toho samozřejmě nemůže být jasné, a ani se nezdálo. Nejasná legenda však oživla teprve nedávno zvláštním kladivem, nalezeným v horninách před asi 100 milióny lety. To bylo nalezeno v Texasu, nedaleko velice známého naleziště dinosauřích stop a koster... Na toto vše však musím navodit svůj vlastní názor: Zkamenělé kladivo může být zcela jistě podvrhem, a už jen proto, že "detektivicky" se dá všimnout toho, že k objevu došlo nedaleko známého naleziště dinosaurů. Představte si paleontologa, který tady kope ve starých, křídových horninách, nakonec práci zabalí, vše pečlivě zakope a zapomene na pár pomůcek, které zahrabal. O několik desítek let později jeho nástroje mohou být nalezeny a vše je rázem vyšetřeno. Podle mého tedy dinosauří civilizace existovat nemohla, a to také proto, že důkazy nejsou takřka žádné. Pravěk, až do příchodu člověka, byl vlastně divočinou, která byla "nezkrocená". Zda-li by v minulosti existoval nějaký další tak inteligentní tvor, jakým je člověk dnes, to je jen na Vás...

Jak vidíte, už jsem zase zpátky doma z Řecka. O své zážitky se s Vámi klidně podělím později...
Tento článek jsem napsal především díky této zajímavé stránce: www.deinonych.blog.cz, odkud je i obrázek. Pokud se Vám tento článek líbil, nezapomeňte komentovat...

9 komentářů:

Alfaraptor řekl(a)...

Parádní článek! Jsem rád že sis všiml nového záhlaví a že se ti líbí. :)

siamotyran řekl(a)...

Nemám rád dinosauroidy! :D jinak ok pak mi napiš na mail :D

deinonych řekl(a)...

[2]: To já je mám zase moc rád :)

dinosaurss řekl(a)...

Rozhodně velice povedené, tyhle předpoklady vypadají věrohodně, podle mě tu však na vědce čeká ještě mnohé k objevování, možná se snad i prokáže, že opravdu existovali..

siamotyran řekl(a)...

ještě k článku podle mě by to trvalo hodně dlouhou dobu než by se dinosauři vyvinuli v dinosauroidy když se veme v potaz že se z docela hloupých dinosaurů na "relativně" chytré před 65 miliony lety tak by se dinosauroidi o inteligenci neandrtálců mohli objevit nejdřív za dalších 20 milionů let minimálně alespon takový je můj názor :)

siamotyran řekl(a)...

"z docela hloupých dinosaurů před 230 miliony lety"

HAAS řekl(a)...

[5]: Ano, ano. Když se to tak vezme, máš docela pravdu.

Makuta Teluris řekl(a)...

hele haasi tak mě napadlo, když máš tak rád dinosaury a záhady dívej se na dinosauří bojiště co de na national geographic channel! nevím kdy ale odhaduji to na všední dny. podívej se sám. jinak: no těžko se tomu dá uvěřit ale kdo ví? možná byli natolik inteligentní že nechtěli aby neco z toho co měli nekdo našel a někam to odnesli, třeba odpluli na moře a tam se itopili a vědce nenapadlo hledat v moři. já osobně tomu z části veřím z části nevěřím :D ale bylo by zajímavé vědět že se tu kdysi pohybovali dinosauroidi. :O moc zajímavé!

Torosaurus řekl(a)...

Jen k poslení větě, dinosauři byli inteligentní, nemuseli se z nich vyvíjet nějací dinosauroidi. Podle mého by tito dinosauroidi vypadali spíše jako Avisapiens od N. Ramjeta.

Okomentovat

Nejčtenější