pátek 30. prosince 2011

Blog polárních medvědů-30.12.2011

Konec roku se neúprosně blíží, a s ním i další díl mé série o arktické Kanadě...

Churchill, Manitoba: -13°C
Gillam, Manitoba: -10°C
Winnipeg, Manitoba: -9°C
Arviat, Nunavut: -14°C.
Je konec roku a zima v arktické Kanadě samozřejmě pokračuje... V okolí Churchillu v národním parku Wapusk dochází k dalším pozorováním medvědů ledních. V minulém týdnu jich sice přibylo, naopak však ubylo soubojů mezi medvědy. Další souboje se budou odehrávat až na jaře... Tento týden však velice svědčil Arviatu v Nunavutu, kde sněžilo (a sněží). Žádní vlci arktičtí, žádní pižmoni severní, pouze sobi karibu, kteří zde žijí již týdny. Ti se však většinou přibližovali k lidským obydlím, tentokráte o tom ani zmínka... Tento ledový a sněhový kraj bude ve svém živlu ještě opravdu dlouho... Místo nového roku ale tito tvorové budou možná zažívat těžké chvíle...

Samozřejmě já Vám šťastný nový rok opět popřeji zítra (tentokráte ale ne již k tomu věnovanému článku). Další část zase příští týden!

4 komentáře:

megaraptor řekl(a)...

Četl jsem tvůj komentář na mém blogu.

dinosaurss řekl(a)...

Doufám ,že to (nejen medvědi) přežijí!

Louis Vuitton řekl(a)...

It’s the case to be one particular or the most common and a lot of well-known brands around the world plus security alarm systems completely new yr handbags is to complete find out where to search.

Louis Vuitton Outlet řekl(a)...

One of the top designers in terms of travel bags and leather goods is Louis Vuitton. If one of your goals is to Louis Vuitton Outlet enhance your wardrobe then Louis Vuitton handbags are definitely a must have. You can choose from several different varieties of bags.

Okomentovat

Nejčtenější