pátek 23. prosince 2011

Blog polárních medvědů-23.12.2011

Vánoce se blíží, ale ještě den před mým přáním je tu další díl mé série o arktické Kanadě...

Churchill, Manitoba: -20°C
Gillam, Manitoba: -15°C
Winnipeg, Manitoba: -20°C!
Arviat, Nunavut: -17°C.
Vánoce se blíží - zda-li pak je budou slavit i arktická zvířata? Bohužel ne... Místo toho se však zdejší unikátní příroda probouzí do opravdového blahu... I za teplot hluboko pod mínusem se v okolí Churchillu shromažďují polární medvědi a v Národím Parku Wapusk (čtěte "wapask") stále, ale již méně bojují na sněhové pokrývce. Hudsonův záliv je zcela zamrzlý, takže Medvědí sezóna stále trvá. Daleko na severu, v Arviatu byli tento týden spatřeni dokonce sobi karibu! Jako každou zimu, když se pžibližují k lidským obydlím, ale nyní moc nevypadají - spíše se jim vyhíbají... Arktičtí vlci a pižmoni každopádně stále s ničím... Vánoční ozdoby ale obklopují Churchill i hranice Wapusku. Nezbývá nám tak nic jiného, než popřát polární zvířeně šťastné a veselé, pro ně netušící, Vánoce!

Já Vám osobně hezké Vánoční svátky snad popřeji zítra... A příští Blog polárních medvědů opět v pátek!

3 komentáře:

siamotyran řekl(a)...

No já beru HP hlavně podle váhy a velikosti třeba u takového ichtyosaura mám 40 hp zatímco u stegosaura 120.Takže u Brachiosaura bych dal někde v rozmezí 140-180 HP :)

siamotyran řekl(a)...

Tak jako ono se to dá taky brát tak HP jsou životy,a čím si větší a silnější tak jich máš víc proto bych mu dal rolik :)

dinosaurss řekl(a)...

Nádherné! I já jim popřeji pěkné Vánoce ,sice o nich neví ,ale zaslouží si to !

Okomentovat

Nejčtenější