pátek 11. listopadu 2011

Blog polárních medvědů-11.11.2011

Další díl mé série o arktické Kanadě...

Churchill, Manitoba: -5°C
Gillam, Manitoba: -7°C
Winnipeg, Manitoba: 3°C!
Arviat, Nunavut: -2°C.
Arktická Kanada je rozsáhlým domovem divoké zvěře... Medvědí sezóna, tedy doba, kdy se medvědi vydávají na Hudsonův záliv lovit tuleně a mrože, je již v plném proudu. Někteří jedinci z Chrchillu se teď vydávají opatrnými krůčky po zamrzlém Hudsonu s nadějí, že najdou tulení mláďata. Nyní však začíná ještě další, opravdu důležitá doba: kdesi na severu, ještě na sever od Hudsonu je právě doba opravdu mimořádná: v listopadu se lední medvědi konečně vydávají na mrože! Neloví však dospělce-ti jsou příliš nebezpeční a velcí. Jejich cílem jsou mláďata. Bez pochyby, matka ledního medvěda potřebuje pro mláďata, případně pro sebe potravu, které se tady nachází habaděj. Ve Winnipegu se naopak teploty zvýšily. Z pondělních mínusů se staly hodnoty okolo 5°C. Zima je tu a krajina je zasněžená. Mění se...

Doufám, že i další část se Vám líbila... A byl bych velmi rád, aby jste se vy, kteří o tom ještě nevíte, podívali na můj nový blog: www.arctic-antarctic.blog.cz . Blog polárních medvědů tady za nějakou dobu skončí a bude přesunut tam... Tak zase příští pátek, tedy, snad!

1 komentář:

Louis Vuitton řekl(a)...

It’s the case to be one particular or the most common and a lot of well-known brands around the world plus security alarm systems completely new yr handbags is to complete find out where to search.

Okomentovat

Nejčtenější